Бърза рецепта за приготвяне на сьомга на скара у дома

7974
Бърза рецепта за приготвяне на сьомга на скара у дома
Снимка: iStock/Guliver

Спомняте ли си усещането, което сте имали, когато ви сервират перфектно печено парче месо, което не е твърде сурово или препечено и е меко, сочно и сочно? Да, това определено е най -доброто чувство на света! Но приготвянето на перфектно месо на скара не е детска игра, споделят майсторите готвачи. Това е съвсем вярно, особено когато става въпрос за риба, която лесно може да се препече и да стане прекалено жилава.

Що се отнася до рибата, сьомгата на скара несъмнено е едно от най -добрите ястия и тази риба е идеална за този вид приготвяне, а именно - печене на скара. Така че, ако искате да направите нежна и сочна сьомга на скара у дома, постарайте се да следвате стриктно 4-стъпковата рецепта, която ще ви споделим в следващите редове.

Етап 1

Опитайте се да изберете идеалното парче сьомга в магазина. Нужно е да е  филе от сьомга с кожа със средна големина. Вземете 500 грама филе от сьомга и го подправете с малко черен пипер, лимонов сок, чесън на прах и сол.

Стъпка 2

В купа смесете ⅓ чаша соев сос, ⅓ чаша захар, ¼ чаша вода и 3 супени лъжици растително масло. Разбъркайте ги много добре. Вземете парчетата риба и ги намажете обилно с тази смес. Поставете маринованите рибни парчета в торбичка, която се затваря здраво и оставете за съхранение в хладилник за един час.

Стъпка 3

Сега предварително загрейте скарата и се уверете, че е на правилната температура. Рябва да знаете, че ако скарата е прекалено гореща, тогава рибата може да се залепи за нея. Намажете леко грила и извадете парчетата риба от торбата. Поставете ги на скарата.

Стъпка 4

Печете всяка страна на рибеното филе за 5 до 7 минути и внимавайте да не го препечете. Махнете парчетата риба от скарата, докато все още са нежни и меки. Сервирайте  я гореща.

Не е тайна, че сьомгата е една от най-полезните риби. Важно е, обаче, да се знае, че избора в магазина е много важен. Не всеки артикул е с отличн качество и вместо да си осигурите задраословно ястие, лесно можете да се окажете в близото спешно с проблеми със стомаха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Най-вкусната и здравословна великденска разядка

Сладки за Цветница само с 3 съставки

Понички без брашно – всеки, който ги опита, ще иска рецептата

Най-пухкавата пита за Цветница, готова е за 30 минути

Постно ястие с патладжан, готово за 20 минути

По-вкусни от класическите: Пости кюфтета от леща

Толумбички по оригинална турска рецепта

Мляко с ориз и кокос, което ще вземе акъл на всички

По какъв различен начин се вари червената леща

Най-бързата бъркана торта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com