Добавете тези 2 съставки в плънката за уникално вкусни лозови сармички

21599
Добавете тези 2 съставки в плънката за уникално вкусни лозови сармички
Снимка: Thinkstock

Апетитни и питателни, сармичките са част от кулинарните традиции на европейските и азиатските народи. У нас се приготвят както традиционно за Коледа и други зимни празници, така и като вкусно ястие за всеки ден в дома и като предястие или основно ястие в заведенията. Най-причудливи са прочутите асеновградски сармички, които впечатляват с миниатюрните си размери и за които в началото на всяка година се провежда конкурс под надслов „Най-вкусните сармички“.

В България се приготвят както зелеви сарми, така и лозови, като обикновено зелевите са с кайма или месо, макар да има и много безмесни рецепти и дори рецепта за солено-сладки сарми, а лозовите са традиционно постни. За да приготвите вкусни лозови сармички ви е нужно повече търпение, отколкото за зелевите, тъй като се приготвят по-рядко и домакините ги намират за по-трудни поради липса на опит в приготвянето им, както и защото те са най-често без кайма и месо – постни, а това означава, че са необходими максимално старание и фантазия, както и познания за приготвянето на превъзходна плънка. Какво слагате вие, за да свиете вкусни лозови сармички? Вижте нашето предложение и тайните две съставки, за да стане плънката чудна.

Най-вкусните новогодишни сарми, печени в гювеч

Плънка за вкусни лозови сармички

В постните вкусни лозови сармички освен ориза и традиционните подправки като лук и черен пипер ще ви разкрием какво слагаме ние, за да очароваме всички. Това са нашите две предложения за плънка, които ще изненадат небцето ви с уникален вкус.

1. Лимоново вълшебство

Когато приготвяте тези вкусни лозови сармички, ще се нуждаете от 2 лимона и копър към традиционните съставки. Лимоните и копъра са тайните съставки на тази рецепта за вкусни лозови сармички. Още по-приятната новина е, че лимоните не се готвят заедно със сармите и може да ги добавите, дори вече да сте свили вкусотията и сложили да я варите. Всъщност лимоните се нарязват, поръсват с копър и добавят към сармите при сервирането им студени или от тях се приготвя яйчено-лимонов сос и се поръсват сармите, докато са топли. Хармонията между лозовите листа, лимона и копъра ще задоволи и най-капризния вкус и ще ви накара да искате още и още от тези вкусни лозови сармички.

Ако искате постни сарми – това е най-добрата плънка

2. Сладко удоволствие

При втората рецепта към плънката от ориз се добавят ядки по избор и стафиди – две тайни съставки за уникален вкус. Комбинацията е нетрадиционна и е за ценители, но ако веднъж вкусите от тях, ще ги предпочитате, тъй като сладко-соленият вкус определено ще ви впечатли. В този случай се запържва лук в лъжичка масло, добавя се оризът, също се запържва до златисто, след което се поставят стафидите и ядките – по пакет или най-добре да са микс като бадемите и орехите са особено очарователни и са за предпочитане. Завива се плънката в лозовите листа и се варят, както обикновено.

Коя е вашата любима рецепта за лозови сармички?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Великденски сладки с майонеза – няма да повярвате колко са вкусни

Различното шоколадово брауни, в което ще се влюбите (ВИДЕО)

Бърз и лесен огретен с патладжан и тиквички

Веган мъфини с банани и какао: Чудесен десерт

Сочни шницели от свинско филе: Стават страхотни

Постна КРЕМ супа с червена леща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com