Кои са някои от най-популярните видове пица?

73401
Кои са някои от най-популярните видове пица?
Снимка: Таня Мацева

Пицата, една от основните храни в италианската кухня, се превърна в едно от най-разпознаваемите и популярни ястия в целия свят.

В основата си пицата се състои от три неща: тесто, сос и гарнитура. Трудно е да се повярва, че това просто ястие може да породи стотици вариации и да доведе до големи печалби в световен мащаб, да не говорим за огромния брой готвачи и производители на пици, които са се специализирали в усъвършенстването на това ястие.

Днес ви представяме четири от най-известните видове пица – тези вкусни пици са и едни от основните в менюто на пицария Лозана. Пицарията предлага пица доставка в Пловдив. Нека разберем повече за тях.

Атракцията Черноморие: 11 лева за 1,5 литра минерална вода (СНИМКА)

Голямата тема с българското Черноморие и условията за почивка, които предлага, вече има нова глава. След като предишната глава засягаше...

Пица Капричоза

Капричоза е пица, приготвена със сирене моцарела, италианска печена шунка, гъби, артишок и домат. Най-често използваните гъби са кремини – бели гъби. Някои разновидности капричоза се приготвят с прошуто (сушена сушена шунка), маринован артишок, зехтин, маслини, листа от босилек и яйце.

Пица Куатро Формаджи

Куатро Формаджи е разновидност на италианска пица, гарнирана с комбинация от четири вида сирене, както подсказва и името ѝ. Традиционно сирената трябва да са моцарела и три други, местни сирена, в зависимост от региона, като Горгонзола, Фонтина и Пармиджано-Реджано.

По желание пицата може да бъде допълнително обогатена с добавка на босилек и домат. Комбинацията от сирена придава на пицата необичаен, неповторим вкус, който е предпочитан от любителите на сиренето по целия свят.

Българин спечели световно по пица, замесил я с розова вода (СНИМКИ)

Българин е победителят в международния конкурс по пица All Stars Pizza Trophy, който се проведе миналата седмица в Порто, Португалия. В...

Пица Маргарита

Пица Маргарита е типична неаполитанска пица, приготвена от домати, сирене моцарела, пресен босилек, сол и зехтин. Традиционно се прави с моцарела от краве мляко.

Пица Пеперони

Пица Пеперони е една от най-известните и обичани класически пици. Нейна основна нсъставка е пеперони - вид американски салам, приготвен от сушено свинско и говеждо месо, смесени заедно и подправени с червен пипер или друг чили пипер. Пеперони е характерно мек, леко опушен и яркочервен на цвят. Тънката нарязана люта чушка е популярна добавка при пица Пеперони.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Печено заешко за Великден – рецепта, по която домакините полудяха

Бабината рецепта за празнична великденска пита

Този козунак с газирана вода е хит в мрежата

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com