Пълнени чушки по вълчидолски

88458
Пълнени чушки по вълчидолски

Днешната рецепта е вкусна и диетична. Няма почти никакви мазнини и е много подходяща при проблеми с жлъчката, черния дроб, панкреаса.

Необходими продукти:

500-700 гр пилешко филе (бяло месо)

2 кг едри червени чушки

Вкусна коледна елха

Необходими продукти: 200 грама бисквити чаени 70 грама орехи 170 грама шоколад 1/2 пакетче масло около 60-70 грама счукани ядки ба...

3  моркова

1 глава лук

2 стръка целина

1 шепа прясна или замразена бамя

1 шепа пресен или замразен зелен боб

Пълнен шаран по свищовски

Необходими продукти: 1 шаран (2-3 кг) 5-6 глави лук 2 чаши орехи, чукани в хаван 50 гр стафиди 1-2 супени лъжици захар канела, со...

1 едър патладжан

1 ч.ч. ориз

5 с.л. доматен сос

сол

Начин на приготвяне:

Мъфини от ленено семе

Необходими продукти: 200 гр ленено семе 50 гр червени боровинки 60 гр протеин на прах (75%) 50 гр ядки (орехи, лешници) 50 гр стаф...

Месото се нарязва на не много едри кубчета. Сварява се добре, като се припенва два пъти. Премахва се всякаква мазнина, останала в бульона. Без да се изважда месото се добавят нарязани на кубчета морковите, лука, целината с листата и дръжките, боба, и патладжана, обелен и нарязан на много ситно, без да се изцежда.

След като се сварят зеленчуците (25-30 мин.), се добавя една чаена чаша ориз. Вари се до сваряване, но да остане малко твърд. Добавят се 5 супени лъжици доматен сос и се посолява на вкус (две равни чаени лъжички). Пълнежът трябва да остане воден - по-рядък от този за сарми. Не се добавя никаква мазнина.

Измиват се и се почистват два килограма червени едри чушки (пиперки) "капия". Напълват се с плънката (нищо друго, като брашно например, не се слага) и се нареждат в две тавички (много са за една). Заливат се до половина със студена вълчидолска вода (може и друга, но ястието не става така вкусно:)).

Пиперките се пекат на фурна, докато горната им част започне да прегаря. Нарязват се домати на кръгчета, без да се белят. С тях се покриват напълно чушките. Ястието се оставя във фурната, докато доматите също започнат да прегарят и сладнеят. В този момент ястието е готово.

Източник: wikibooks

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com