Рецепта на седмицата: Бананови палачинки

23613
Рецепта на седмицата: Бананови палачинки
Снимка: Kaufland

Нашите партньори Kaufland България и тяхното богато портфолио от продукти на "Твоята Kaufland цена" ни вдъхновиха да стартираме рубрика "Рецепта на седмицата", в която ви показваме лесни за приготвяне домашни рецепти.

Неделя сутрин с ароматно кафе и палачинки. Вероятно за повечето от нас това е формулата за добре прекарано уикенд време. Палачинките са любимата закуска във френски стил за малки и големи. Освен че са изключително вкусни и лесни за правене, палачинките са и много универсална храна – можем да ги съчетаем с почти всичко, което обичаме – конфитюри, течен шоколад, мед, сирене, кашкавал и много други.

Класическият вариант за приготвяне на палачинките е добре известен на всички ни. Ако обаче търсите по-здравословен и нискокалоричен вариант, препоръчваме ви банановите палачинки – супер лесни за правене и много вкусни!

Затова рецептата ни на седмицата е посветена именно на негово превъзходителство банана, който ще превърнем в сочни и пухкави бананови палачинки!

Според данни на Kaufland бананът е сред най-търсените от клиентите продукти на търговската верига. И неслучайно – той има редица хранителни свойства. Ценен източник е на витамин B6, фибри и умерени количества витамин C, магнезий и калий. Препоръчва се при активно спортуващи хора, тъй като е дава на тялото енергия. 1 средно голям банан съдържа около 89 калории, което го прави подходящ и при спазване на определени хранителни режими.

Продуктите (за 8 палачинки, американски стил)

За да подготвите тази рецепта са ви нужни два големи банана. В Kaufland можете да избирате между био или обикновени банани. И в двата случая можете да сте сигурни, че плодът ще бъде свеж, с максимално качество и на твоята Kaufland цена.

Необходими са ви още 1 яйце, 100 гр. безглутеново брашно и щипка бакпулвер.

Разбивате яйцата, прибавяте към тях бакпулвера и отново разбърквате. В отделен съд намачквате бананите с вилица. Към бананите прибавяте яйцата с бакпулвера и добавяте предварително пресятото безглутеново брашно. Разбърквате до получаването на хомогенна смес.

Загрявате тефлонов тиган на котлона. В началото на пърженето можете да намажете с малко кокосово или обикновено краве масло. Изливате един почти пълен черпак от сместа, за да станат палачинките по-малки и да се обръщат лесно, тъй като банановата смес е малко по-трудна за обръщане.

Когато по сместа се образуват малки дупчици, значи палачинката е готова от едната страна и можете да я обърнете.

Палачинките се поднасят топли. Препоръчваме да ги залеете с мед и да гарнирате с пресни ягоди.

Бон Апети!

Всяка седмица можете да откриете богат избор от свежи и качествени продукти на Твоята Kaufland цена. Разгледай седмичните предложения тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com