Рецептите на баба за разстроен стомах и лош дъх

22044
Рецептите на баба за разстроен стомах и лош дъх
Снимка: IStock

Всеки поне веднъж в живота си е изпробвал някой от бабините лекове било то за понижаване на температурата, за възпалено гърло, за отслабване и т.н. Народната медицина разполага с редица рецепти, които биха ни помогнали за проблеми и неразположения като настинки, разстроен стомах, отпадналост, лош дъх, напукани устни и др. Запознайте се с някои от тях в следващите редове:

Болки в стомаха и проблеми с храносмилането

Ако спазмите в стомаха ви станат прекалено силни и нетърпими, пробвайте да ги успокоите с чай от лайка или копър, които действат благоприятно и успокояващо. Срещу спазми в стомаха известен е и анасонът.
Дафиновият лист пък е полезен при проблеми с храносмилателната система. Освен че са ароматни, листята в любимите ястия могат да подобрят вашето храносмилане и да елиминират натрупаните газове в червата. Те могат да се използват и в лекове против ревматизъм и за отхрачване.

Колко време отнема на стомаха, за да усвои различните храни?

Когато приготвяме ястия, ние мислим за тяхното калорично съдържание и съдържанието на полезни хранителни вещества. Но за да усвоим напъ...

При напукване на устните

Особено през зимния сезон устните ни са склонни да се напукват и разраняват, но често балсамите в козметичните магазини нямат задоволяващи резултати. Затова ние ви издаваме една тайна „от кухнята“, която може да правите всеки ден за меки и здрави устни. Намокрете устните си с вода, след което нанесете върху тях тънък слой мед. Изчакайте няколко минути и добавете един пласт мек парафин върху тях. Стойте така около 15 мин, без да пипате „маската“. Премахнете с напоен с вода памук. Медът в комбинация с парафина бързо и ефективно ще подобрят състоянието на устните ви и ще ги подхранят в дълбочина.

За премахване на лошия дъх

Против лош дъх изключителнно ефикасно средство е магданозът. Ако почувствате, че дъхът ви не е особено приятен или след консумация на по-ароматни храни, вземете няколко стръкчета магданоз и ги дъвчете в продължение на 1-2 минути за освежаване.

Чайовете, които помагат при болки в стомаха

Хиперацидността е повишеното присъствие на солна киселина в стомаха с твърде малко производство на антиациди. Това обикновено не е проб...

При възпаления и отоци

Ако имате подути вени, възпаления, болезнени рани или отоци, листата от зеле ще ви помогнат за елиминиране на болката. Този съвет е често даван дори и от лекарите, като обаче ако положението е по-сериозно, ви съветваме да се обърнете към специалист, а не да се доверявате на народните лекове изцяло. Вземете няколко зелеви листа и ги поставете върху засегнатата област, увийте ги с бинт и престойте няколко часа така, може и за през нощта.

При понижен имунитет

Солената вода ще ви помогне да се отървете от слабостта, възпаления в гърлото или белодробни инфекции. Използвайте половин чаена лъжичка морска сол и я разтворете в 2,5 л вода и правете гаргара с тази течност три пъти дневно. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Домашна пилешка супа за ценители

Полезна и ароматна доматена СУПА: Ето колко лесно се приготвя

Запеканка със зеленчуци и ароматни подправки: Поръсете с пармезан

Неустоим какаов КЕКС с орехи: Ще си оближете пръстите

ТОП десерт: Морковен кекс с орехи

Уникален вкус и аромат: Сьомга с вино, мед и розмарин

Този кекс без брашно е готов за броени минути - бързо и вкусно изкушение

Тези здравословни бисквитки са любими на всички зъболекари - не развалят зъбите

По какво се познава класическата шкембе чорба?

Този кекс с гореща вода беше много популярен преди години - отново е на мода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com