Смутита за красота и лекота - рецепти!

9876
Смутита за красота и лекота - рецепти!
Снимка: iStock

Сигурни сме, че вече имате план как да станете по-стройни, по-здрави и по-привлекателни до момента, в който можете да вземете от гардероба си леки отворени рокли и бански. Предлагаме да добавите към този прекрасен списък една много вкусна и здравословна закуска - смути от авокадо.

Защо с авокадо?

Защото е полезно! Авокадото е богато на полиненаситени мазнини, които помагат за понижаване на нивата на лошия холестерол. Съдържа фолати (витамини от група В), витамини А и Е (те са най-способните да се грижат за кожата ни). Редовната консумация на авокадо помага за изглаждане на бръчките, укрепване на клетъчните стени, което прави кожата по-еластична и гладка.

Авокадото има уникално свойство: когато се смесва в блендер с други плодове или плодови сокове, то сякаш имитира, придавайки първенството на вкуса в коктейл. От него се добавя само деликатен светлозелен цвят и прекрасна мека, леко маслена структура на напитката. Опитайте нашите рецепти за смути с авокадо или създайте свои собствени комбинации. Ако напитката се окаже твърде гъста, разредете я с малко натурален сок или с обикновена вода.

Защо трябва да пиете смутита?

Смутито е основно плодово или зеленчуково пюре. Но с малко повече течност - можете да го пиете. Преди това се смяташе, че това са пюрета, които са към бебешката храна. Но сега това далеч не е така! Можете да добавите любимите си зеленчуци, плодове и горски плодове към смутита, да смесите всичко с мляко, вода, сок и други напитки (като бадемово мляко). Комбинациите могат да бъдат напълно различни, както и плътността на напитката. Смутита могат да бъдат украсени с парченца плодове, дори не могат да се пият, а по скоро се ядат с лъжица.

Друг плюс на смутитата е бързината на приготвяне. Всичко, което трябва да направите, е да заредите съставките в блендер. И след 30 секунди (или дори по-малко) ще получите вашата витаминозна закуска или здравословна следобедна закуска. Опитай!

Рецепти за смутита

Този полезен плод може да причини безсъние

Качественият сън е важен за възстановяване на организма, симулиране на имунната система, регенерация и добро здраве. Безсънието се отра...

Авокадо+лимон+краставица+целина

Обелете авокадото и го поставете в блендер. С помощта на сокоизстисквачка изстискайте сока от краставицата, целината и половин лимон, добавете в блендер и смелете.

Авокадо+круша+лимон

Изберете мека, сочна круша, обелете, ядро, нарежете и поставете в блендер. Добавете половин сок от авокадо от ¼ лимон, нарежете.

Авокадо+киви+мед

Как да се възползваш максимално от авокадото у дома?

Авокадото е плод изключително богат на полезни хранителни вещества. Той съдържа витамини B, C и E, както и лутеин. Грижи се за добрите ...

Това е страхотен съюз! Но при едно условие – и кивито, и авокадото трябва да са достатъчно меки, за да ви позволят да приготвите смути. Добавете една супена лъжица течен мед към смутито, ако кивито не е твърде сладко.

Авокадо+райска ябълка+лимон

Авокадото и Райската ябълка заедно са страхотна комбинация. Райската ябълка, разбира се, трябва да е мека. Нарежете Райската ябълка, отстранете дръжката и семките, поставете в купа на блендер заедно с половин авокадо и лимонов сок и нарежете.

Авокадо+банан+ягода

Нарежете узрелия банан на филийки, сложете в купа на блендер заедно с обелените ягоди и половин авокадо, блендирайте до гладкост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Не случайно тази гъбена чорба по манастирски е известна из цялата страна

Рецепта за печено агнешко бутче, която се превърна в тотален ХИТ

Неустоим лимонов КЕКС: Най-обичаният десерт

КРЕМ десерт от боровинки и пухкави белтъци

Пълнени чушки с ориз: Класическа рецепта

Козе сирене с мед и орехи: Невероятно вкусно

Бърз огретен с картофи и яйце: Става много вкусно

Вкусни картофени кюфтенца със сиренце

На колко градуса се пече козунак, за да стане много пухкав

Защо не втасва козунака - ето какво сме оплескали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com