Тези 8 напитки ще ви стоплят и ще ви предпазят от есенната депресия

3056
Тези 8 напитки ще ви стоплят и ще ви предпазят от есенната депресия
Снимка: iStock

Студеното време и сивото небе не трябва да ви спират да се наслаждавате на всеки момент от живота. Вкусните напитки с есенни подправки ще ви стоплят, ще възстановите силите си и ще почувствате удоволствие.

1. Меден раф

Медът може да се слага не само в топъл чай – той върви добре и с кафе. Рецептата е много проста: сварете кафе по произволен начин, сложете  малко топло мляко и лъжица мед. Той идеално ще замени захарта и ще придаде богат вкус. Можете да украсите с щипка канела или индийско орехче.

2. Портокалово кафе

Ярките нотки на портокал ще ви дадат енергия сутринта или след тежък работен ден. Ще ви трябва сока от един портокал и го изсипете в горещо черно кафе. Горната част може да бъде украсена с бита сметана и стърготини кора или щипка канела.

Забравете за водата с лимон сутрин - тази напитка е много по-полезна

3. Тиквено лате

Вземете тиквата и я нарежете на парчета. Пуснете фурната на 200 градуса и поставете в нея тава с тиква за 30-40 минути. После пюрирайте с вилица или блендер и я прехвърлете в метален съд. Добавете вода, захар, подправки на вкус и оставете на умерен огън. Бъркайте докато се получи  карамел. Оставете сиропа леко да се охлади и излейте необходимото количество в чашата, като отгоре добавите кафе и мляко. Сложете захар, канела и индийско орехче по желание.

4. Пикантен грог от круши

Тази магическа напитка има мек, обгръщащ вкус. Пикантният кубински ром образува интересна комбинация с круша и чай улонг, възстановявайки силите и повдигайки настроението.

5. Масала чай

Чаят масала има невероятен пикантен вкус, който е едновременно ободряващ и успокояващ. Ще ви трябва джинджифил, канела, семена от кардамон и кленов сироп - това придава на тази напитка незабравим вкус.

6. Мексикански горещ шоколад

Хубавото на горещия шоколад е, че се съчетава идеално с всякакви подправки. Особено когато става въпрос за солени варианти като смлян лют червен пипер.

Вместо чай: Пийте тази напитка през есента за железен имунитет

7. Безалкохолен яйчен ликьор

Основата на напитката са сурови яйца и мляко. В домашни условия към яйчения ликьор често се добавя алкохол, но и без него напитката загрява също толкова добре. Когато правите яйчен ликьор, не забравяйте да използвате само пресни яйца с доказано качество.

Отделете белтъците от жълтъците, изсипете последните в блендер, добавете захарта и ванилина, разбийте добре. Трябва да получите еднородна маса. Излейте сместа в тенджера с мляко или сметана, разбъркайте. Добавете канела, индийско орехче и други подправки на вкус. Поставете тигана на много слаб огън и го оставете там за 15 минути, като бъркате непрекъснато.

8. Ирландско кафе

Известното ирландско кафе се приготвя с уиски. И няма съмнение, че тази напитка ви стопля по всяко време на годината. Благодарение на нашата проста рецепта ще бъде лесно за вас да поглезите семейството и приятелите си с тази необичайна напитка. Смесете захар и уиски в чаша, след което добавете горещо, силно кафе. В малка купа разбийте леко сметаната и я изсипете отгоре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Агнешко в гювечета – рецепта за 25 минути

Ето с какво да мариновате агнешките котлети, преди да ги изпечете

Домашно панетоне по оригинална италианска рецепта

Великденска дроб сарма от тефтера на баба

Топи се в устата: Лесни трикове за приготвянето на крехко агнешко

Каква е тайната на крехките агнешки ребра на фурна

Уникална дроб сарма с агнешки дреболии - запазила се е през годините

Коя марината е най-добра за агнешкото месо

Как да приготвим най-крехката агнешка плешка на фурна

Козуначени кифлички с локум и орехи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com