Tорта с целувчени блатове

124685
Tорта с целувчени блатове

За всички, които обичат сладкото (и тези, които не си падат по захарните изкушения) - това е тортата за всякакви вкусове. Много лека, вкусна и необикновена торта, която носи наслада с всяка хапка. Представяме ви рецептата от supichka.com:

Необходимите продукти:
За блатовете:

- 6 белтъка
- 1 ⅓ чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица нишесте
- 1 чаена лъжица оцет
-  ванилия

За крема:

- 500 мл течна сладкарска сметана
- 5 супени лъжици захар
- 300 грама пресни плодове

Необходимо време за приготвяне:

15 минути подготовка
90 минути печене
5 минути сглобяване


Рецептата:

1.
Първата стъпка от рецептата за торта Павлова е подготовката на блатовете. Белтъците трябва да са отделени от жълтъците и да са престояли поне няколко часа на стайна температура. Както и при приготвянето на целувки, така и при приготвянето на сместа за блат за торта Павлова, купата, в която ще разбивате съставките трябва да е идеално чиста и напълно суха. В помощта на миксер разбивате белтъците като малко по малко добавяте и  ⅔ от захарта.

Разбърквате оцета с нишестето и ванилията и при непрекъснато разбиване на тънка струйка ги добавяте към разбитите белтъци. Накрая добавяте и останалата захар и разбърквате внимателно с помощта на шпатула.

2.
Идва моментът, в който трябва да оформите блата или блатовете. Класически торта Павлова се приготвя с един блат, но от сместа може да оформите и два блата, както е и тортата на снимките.

Ако искате вашата торта Павлова да е с два блата, то разделяте сместа на две равни части. В тава поставяте хартия за печене и от целувчената смес оформяте топка, а ако ще приготвяте два блата - две тави с две топки. Печете блатовете в предварително загрята на 120 градуса фурна за 90 минути.

След като блатовете са готови веднага ги отделяте от хартията за печене и ги оставяте на решетка, за да изстинат напълно.

3.
Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер, след което намажете напълно изстиналия блат със сметаната, а отгоре добавете и плодовете.

Бананов хляб - истински хит в мрежата

Бананов хляб или с други думи - бананов кекс. Това е една много интересна рецепта от supichka.com, която се радва на голям интерес сред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com