Пати Остин пее в София песните на Ела Фицджералд

4120
Пати Остин пее в София песните на Ела Фицджералд
Снимка: Cantus Firmus

Точно след три месеца, на 17 май, легендарната американска джаз и соул певица Пати Остин ще излезе за първи път на българска сцена, за да изпее песните, които Ела Фицджералд направи известни. Концертът For Ella в Зала 1 на НДК е заключителното за този сезон събитие от цикъла „Музиката на Америка“, организиран от агенция „Кантус Фирмус“ със съдействието на фондация „Америка за България“.

По повод 100-годишнината от рождението на Първата дама на песента Пати ще представи на българската публика най-големите хитове на Ела Фицджералд в съпровод на струнна секция от Оркестъра на Класик ФМ радио и „Ангел Заберски брас асоциация“. На диригентския пулт ще застане самият Ангел Заберски.

В програмата ще присъстват най-хубавите песни на Ела, които Пати Остин изпълнява вече от години в свои концерти и които издаде в номиниран за „Грами“ албум. „Идеята е да представя своите версии на тези песни, а не да се опитвам да копирам Ела. Никога няма да има друга като нея. Всеки век се ражда само по един такъв изпълнител.“ – споделя по този повод Пати Остин. Събитието се разгръща под формата на цялостен спектакъл, в който Пати Остин ще разкаже и значими и малко известни факти за живота на Ела. Билетите за концерта се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, в билетния център на НДК, както и онлайн на Ticketsbg.com.

Пати Остин има блестяща кариера и създава незабравими песни в няколко различни жанра. Кръщелница на Дайна Уошингтън и Куинси Джоунс, през годините тя работи с великия продуцент, а сред дуетните й партньори са Майкъл Джексън, Джеймс Инграм, Джордж Бенсън, Лутър Вандрос и Джони Матис. Песните й са винаги на челните места на класациите, а със своя класически джаз албум Avant Gershwin от 2008 г. тя печели наградата „Грами“.

Пати Остин е издала до момента 17 солови албума и е изпълнявала своите хитове на престижните церемонии за връчването на наградите „Грами“ и „Оскар“. Програмата в почит към Ела Фицджералд тя представи в края на ноември 2016 г. със Симфоничния оркестър на Сан Франциско, а точно преди концерта в София ще изпълни със Симфоничния оркестър на Орегон.

В края на миналата година Пати Остин взе участие и в концерта в прочутата нюйоркска зала „Аполо тиътър“, посветен на вековния юбилей от рождението на Ела. Тогава с Оркестъра на Каунт Бейси с нея пяха Моника Мансини (дъщеря на Хенри Манчини), Касандра Уилсън, Лиз Райт и актьорът-певец Кевин Спейси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Наградите "Златен кукерикон" 2024 ще са с тема "Кой не знае?"

Връчиха наградите ИКАР 2024: Вижте големите победители (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Изкуството е мир: Вижте посланието на Юн Фосе за Международния ден на театъра

Отбелязваме 100 години от рождението на големия български актьор Георги Попов

Master The Failure Vol. 1: Истории за провала и научените уроци по "трудния" начин

Калина Вълчева е носителят на наградата за куклен театър "СИВИНА"

"Сфумато" стартира собствена подкаст поредица

Връчват наградите СИВИНA в Деня на кукления театър

Артистичният директор на Театър "Оберхаузен" Катрин Медлер поставя спектакъл в Народния театър

Поредицата "Опера в киното" идва в България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена