Фитнес гривни издават военни бази по цял свят

2640
Фитнес гривни издават военни бази по цял свят
Снимка: Strava

Военни по целия свят са споделяли публично маршрута си по време на тренировките си, включително когато това е ставало в или около военни бази, съобщава Би Би Си.

Фитнес гривни, свързвани със световната мрежа, публикуват в интернет карта на пътя, който потребителите са използвали по време на тичане или колоездене. В Сирия и Афганистан тези карти наподобяват силно формата на чужди военни бази.

Русия ще запази две военни бази в Сирия

Русия ще запази една военноморска и военновъздушна база в Сирия и след изтеглянето на контингента си от страната. Това  съобщиха о...

Американските военни проучват картите. Потребителите, използващи въпросното приложение могат в настройките да изберат дали движенията им да са публични или лични, като ако те са лични тогава не се публикуват в интернет.

Заради броя на военните бази се смята, че голям брой военни по целия свят са споделяли публично данните за местонахождението си. Последната версия на картата на приложението беше публикувана през ноември.

Местонахождението на военните бази е донякъде известно, заради местните жители и сателитни изображения като Google Earth.

Това, което е тревожно в случая е, че картата показва нивото на активност и движението вътре в сградата, както и извън базите. Така може да станат известни използвани маршрути за учения и патрулирани пътища.

Иран поиска САЩ да премахнат базите си на 1000 км от страната

САЩ трябва първо да премахнат своите бази в региона, а след това да въвеждат санкции против Иран. Това заяви командирът на иранската Ре...

Приложението е по-популярно на Запад, което означава, че чуждите военни бази са по-ярко изразени като "горещи точки" в Близкия Изток.

Лесно разграничими бази са използваните от САЩ в Сирия и Ирак, базата на Великобритания на Фолкландските острови и една, използвана от французите в Нигер. Видима е дейност и в руската база Хмеймим в Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии