14 години след смъртта на Майкъл Джексън делото за педофилия се възобновява

8287
14 години след смъртта на Майкъл Джексън делото за педофилия се възобновява
Снимка: Getty Images

Майкъл Джексън си отиде от този свят на 25 юни 2009 г. Днес, 14 години след неговата смърт, Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък - двама от участниците в документалния филм "Да напуснеш Невърленд", връщат обвиненията си си в съда.

Робсън и Сейфчък се възползват от промяна в закона в Калифорния, която удължава времето, в което жертвите на педофилия могат да завеждат дела срещу насилниците си. През 2021 г. съдът в Калифорния отхвърли исковете на ищците.

Официалните обвинения срещу Майкъл Джексън, компанията му и неговите наследници започнаха през 2013 г. През 2017 г. Робсън и Сейфчък отново заведоха дело, но съдията го прекрати поради изтекъл законов срок за повдигане на обвинение. През настоящата година въпросният срок бе удължен, за да се даде по-голяма възможност на хора, станали жертва на педофилия, да търсят справедливост.

Снимка: Getty Images

При последното прекратяване на делото срещу Майкъл Джексън коментарът от неговата компания бе следният: "Уейд Робсън прекара последните няколко години в съставяне на най-различни искове по различни закони - всички срещу наследниците на Майкъл Джексън и компаниите, свързани с него. Робсън е подал повече от 30 жалби и е разгледал и представил хиляди документи, чрез които се опитва да докаже правотата си. И въпреки това съдът за пореден път намира, че Робсън няма основателно право и няма как да се образува съдебно дело."

Какво се казва в иска? Робсън твърди, че Майкъл Джексън го е насилвал сексуално в продължение на години - откакто жертвата е била на 7 години до 12-годишна възраст. "Майкъл Джексън бе един от най-милите и най-обичани хора, които съм виждал. Той ми помогна извънредно много с кариерата и развитието ми. Също така ме насилваше сексуално в продължение на години", казва Уейд Робсън.

Племенникът на Майкъл Джексън върви по стъпките на чичо си (ВИДЕО)

На холивудския небосклон изгрява нова звезда от голямата фамилия на Майкъл Джексън. Джаафар - племенник на Краля на попа, ще се превъпл...

Снимка: Getty Images

Какво ще се случи, ако обвинителите спечелят делото?

Пред The Guardian Робсън споделя: "Той ме накара да се чувствам виновен, да повярвам, че и аз го искам колкото него, ако не и повече от него. Работата е там, че не усещах насилването като нещо неправилно, защото ми го причиняваше този мъж, който за мен беше бог. Това за мен беше някакъв вид одобрение, признание. Но това означава ли, че ми е харесвало? Че и аз съм извратен?". Според адвокат, говорил пред The Guardian и цитиран от Marca, ако обвиняемият е починал сравнително скоро, то жертвата може да съди неговите наследници, което ще рече неговите лични представители. С други думи - хората, отговорни за личното му състояние и наследство, трябва да се съобразяват с решението на съда.

ОЩЕ: Ето как изглеждат порасналите деца на Майкъл Джексън (СНИМКИ)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com