Busta Rhymes и Tinie Tempah откриват Spirit of Burgas

5996
Busta Rhymes и Tinie Tempah откриват Spirit of Burgas

Busta Rhymes, един от най-емблематичните и скандални артисти на американската рап и хип-хоп сцена, и Tinie Tempah, най-популярният английски рапър напоследък, поставят началото на главаната сцена на Spirit of Burgas на 3 август. Петъчната вечер на най-големия музикален фестивал в България буквално ще взриви всички фенове на силната рима първо с лондонското откритие на 2010-та, след което едва ли ще има меломан, който да пропусне лошото момче на Бруклин.

Тревър Тахием Смит Младши, както е истинското име на Busta Rhymes (от англ. ез. bust a rhyme, взривявам с рими), е роден на 20 май 1972 г. Макар и след броени дни да навършва 40 години, той продължава да е сред водещите имена в световната рап и хип-хоп музика, като съвсем наскоро бе номиниран в две категории на последното издание на наградите Grammy за песента “Look At Me”.

През 1996 г. излиза първият албум на Busta Rhymes, The Comig, в който са тракове като „Woo Hah! Got You All in Check” и “It’s Party”, следва и първата Grammy номинация за Най-добър рап изпълнител. Малко след The Coming излиза и When Disaster Strikes…, за да се стигне до безспорният му първи солов мега успех с албума от 1998 E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front.

През 2006 г. Busta издава най-успешният си албум, The Big Bang, от който продава над 209 000 копия само през първата седмица и веднага влиза в челните позиции на The Billboard Top 200. Три години по-късно излиза осмият му албум Back on My B.S., от който са синглите „Arab Money” с Ron Browz, „Hustler’s Anthem ‘09” с T-Pain, “World Go Round” с Estelle и „Respect My Conglomerate”.

Все още Busta Rhymes не е приключил последния си албум, по който работи от 2010 г., с работно заглавие Extinction.Level.Event.2 (E.L.E. 2), включващ артисти като Tiësto, Diplo, Chris Brown и Lil Wayne. Busta споделя, че и този албум, също като едноименния от 2000, е вдъхновен от всички мрачни и апокалиптични прогнози за края на света.

Korn на Spirit of Burgas 2012

Придобилият международна слава музикален фестивал Spirit of Burgas 2012 ще доведе за феновете у нас Korn, Armin van Buuren, Mark Knight...

Миналата година Busta записва „Look At Me Now” с Chris Brown и Lil Wayne, която му носи и двете номинации Grammy, 6 номинации на BET Hip Hop Awards и директно номер 6 в класацията Billboard Hot 100. По време на 15-годишната си солова кариера Busta Rhymes има 15 номинации Grammy и над 10 за наградите на MTV. Участвал е в над 15 филма, сред които най-запомняща е първата му сериозна роля в Shaft и е записал повече от 40 саундтрака .

Tinie Tempah. Появата на So Solid Crew е значим момент за много от фенове на Garage вълната във Великобритания. За 12-годишния Patrick Okogwu, истинското име на Tinie Tempah, това се оказва ключов момент. Когато разбира, че крюто снима нов видеоклип близо до дома му в Plumstead, той решава да лагерува, за да бъде сред първите на опашката за автографи. "Исках на всяка цена да стана част от So Solid", споделя Tinie Tempah. "Онзи ден, докато ги гледах как снимат новото видео, осъзнах, че това е моята музика и не исках да правя нищо друго".

Tinie Tempah изкарва първата си продукция от 28 трака през 2007 г., след съвместна работа с Mz Bratt, Chipmunk и G-Unit. Първият му албум Disc-Overy от 2010 г. Влиза директно на първо място в класациите, като най-големите хитове са синглите „Pass Out”, “Written in the Stars” и UK Top 5 парчетата “Frisky” и “Miami 2 Ibiza”. За по-малко от 2 години Tinie спечели над 10 престижни музикални награди и още 20-ина номинации, сред които са наградите MOBO Awards, Urban Music Awards, BT Digital Music Awards, UK Festivals Awards, Brit Awards, BET Awards и други.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com