Хипнотик с нов клип по музика на Бетовен

22788
Хипнотик с нов клип по музика на Бетовен

Денят е събота. Концертът е тази вечер. Подготвят се вече месеци. Нищо, никога не е било толкова важно. В такъв ден пръстите на музикантките оживяват. Често отказват да вършат обичайните задачи, сякаш хипнотично обсебени и безкрайно отдадени на предстоящата им работа. Работа, която отдавна се е превърнала в начин на съществуване. Верни на съдбата си те се впускат в импулсивен танц с въображаеми инструменти, редувайки акорд след акорд в заобикалящата ги тишина. Това е последната репетиция преди за пореден път да се слеят в едно с лъка и струните под меката светлина на прожекторите. Има ли нещо, което би могло да попречи на тази жадувана среща? Колко дълъг е пътят до сцената? Какво се случва зад нея?

Отговор на тези въпроси може да намерите в новото видео на квартет „Хипнотик”. Верни на своя неподражаем стил, те са подготвили нещо ново и наистина впечатляващо. Едва ли сте си представяли видео клип по музика на гениалния Бетовен в предизвикателно съвременно изпълнение на четири талантливи български музикантки. Гергана Алексиева (цигулка), Марина Хинова (виолончело), Мария Новева (цигулка) и Бистра Копринкова (виола) превръщат тази смела идея в действителност. След кратък период на творческо търсене и експериментиране, изпълнителките представят нова визия – хипнотизираща и стилна. Следва работен процес, вдъхновен от желанието за ново предизвикателство и резултатът не закъснява.

Парчето и новият клип към него представляват съвременна версия по известната „Тема на съдбата“ на Бетовен. Музиката е създадена от италианския композитор Маурицио Абени, който стои зад някои от най-популярните изпълнения на Андреа Бочели. За записа е използван голям симфоничен оркестър, а парчето е смесено и мастерирано от Марко Страчиони – един от най-добрите тонрежисьори в Европа, работил с Енио Мориконе и Луис Бакалов, отличен с „Оскар“ за авторската музика към филма „Пощальонът“ на режисьора Майкъл Редфорд, както и „Златен глобус”, за филма „Номад” с композитор Карло Силиото.

Видеото, дело на талантливия млад екип на Sanctus Silva, е увлекателен разказ за живота на сцената и зад кулисите, разкривайки неподправената същност на изпълнителките, често оставаща извън светлините на прожекторите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com