Качествена музика и вкусни изкушения на Киномания 2012

4370
Качествена музика и вкусни изкушения на Киномания 2012

Автентичните балкански ритми ще звучат на откриването на Киномания на 8 ноември в зала 1 на НДК. Организаторите са подготвили концерт с най-доброто от прочутия хор „Мистерията на българските гласове”, както и филм, разказващ за техния път към световните сцени. Лентата „Балканска мелодия” е копродукция между България, Германия и Швейцария, като българските продуценти са „Агитпроп”.

Режисьорът Щефан Швитер изминава отново пътя на музиковеда Марсел Селие, който отделя 50 години от кариерата си в изследване на българския и румънския фолклор. „Музиката беше толкова красива, че не можехме да й устоим, въпреки трудностите”, споделя съпругата на Марсел Селие във филма.

Джеймс Бонд се завърна за 23-ти път

Холивудският актьор Даниел Крейг, който за трети път влиза в ролята на Джеймс Бонд, заяви, че е имал честта да изиграе тайния агент на...

На друг голям музикант е посветена лентата „Марли”, която проследява зашеметяващият живот и музиката на реге иконата Боб Марли. Филмът направи своята премиера на Берлинале тази година.

Почитателите на киното ще могат да видят и последния филм на Уитни Хюстън – „Спаркъл:Соул дива”. Лентата ни връща в 60-те години, когато три сестри създават соул група и бързо стават сензация, но славата се превръща в предизвикателство за семейните им отношения.

Слава и провокация бележи и филмът „Айсидора Дънкан”, който ни разкрива историята на известната балерина, която през 20-те години напълно променя представата за балета. Нейните полуголи танци, както и отношението й към свободната любов, обличането и начина на живот, шокират публиката от онези години. Лентата е класика от 68-ма година, а в ролята на разкрепостената танцьорка се превъплъщава Ванеса Редгрейв. За убедителното си изпълнение тя получава отличие на фестивала в Кан.

Удоволствието от киното и вкусната храна са обединени в трите заглавия от секцията „Кулинарно кино”, които ще гледаме на Киномания тази година.

Жан Рено е главен готвач в комедийната лентата „Като готвачите”, който няма против ресторантът му да загуби една звезда от своя рейтинг, но предпочита да доведе по-млад готвач, специалист по молекулярна гастрономия. Друг тип атмосфера създава „Да готвиш със Стела” където готвачка в резиденцията на канадското посолство в Ню Делхи е намерила начин да продава оставащата храна. Нещата се променят, когато пристига нова посланичка, чийто мъж е толкова запленен от индийската храна, че убеждава Стела да го посвети в тънкостите на нейното приготвяне.Филмът е показан на фестивала в Торонто.

Никол Кидман се отказа от "Нимфоманката"

Холивудската звезда Никол Кидман се отказа от ролята си в проекта "Нимфоманката". Актрисата от "Мулен Руж" преди седмици подписа със ...

Британският главен готвач Гордън Рамзи, популярен със своето риалити шоу "Кухнята на ада", ще може да видят кинофеновете в лентата „Кухнята на любовта”. Покрусен от смъртта на съпругата си, лондонски ресторантьор се вслушва в съвета на своя приятел - Гордън Рамзи, и превръща западнал провинциален пъб в гурме ресторант. Менюто му скоро привлича вниманието на красива кулинарна критичка.

Традиционно и трите прожекции могат да бъдат придружени с вечеря, която да наподобява максимално ястията, приготвени в съответния филм. Стойността на куверта е 20 лв.

Киномания 2012 ще се състои между 8 ноември и 2 декември. Билетите вече са в продажба на касите на НДК.

 

Предлагат на Гага 4,8 млн. за роля в киното

Лейди Гага получи много интересна оферта. Този път не за музикалната сцена, а за големия екран. Предложили на изпълнителката, внимание,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com