Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейт Мидълтън пред дилема: Дали да стане "Принцеса на Уелс

29 декември 2020, 08:07 часа

От сватбата си през април 2011 г. принц Уилям и Кейт Мидълтън са известни с официалните си титли, херцог и херцогиня на Кеймбридж. Когато бащата на Уилям, принц Чарлз, наследи трона, тези имена ще се променят отново. Въпреки това, докато Уилям почти неизбежно ще стане принц на Уелс, Кейт има повече глас при вземането на решение дали да поеме титлата принцеса, обяснява БГНЕС.

Кралският кореспондент на американския вестник „Пийпъл Нау“, Имоджен Лойд Уебър, отбелязва, че въпреки че Камила, херцогиня на Корнуол, технически носи титлата Принцеса на Уелс, тя решава да не приема името, когато се омъжва за Чарлз през 2005 г. Това вероятно се дължи на чувствителността към смъртта на Даяна, принцеса на Уелс, през 1997 г., а Лойд Уебър заяви, че „заради Даяна тя избра да бъде херцогиня на Корнуол“. Кралският кореспондент на списанието „Хелоу“ Емили Неш по подобен начин отбелязва: „Спомените от развода на Чарлз и трагичната смърт на принцеса Даяна направиха публиката неприемлива към идеята, че Камила ще стане кралица по това време".

Докато Уилям ще стане принц на Уелс, Лойд Уебър подчерта, че „въпросът остава, дали Кейт ще избере да бъде наричана принцеса на Уелс?“, Или ще продължи със второто си звание херцогиня. Всъщност, Камила не е единствената кралска прародителка, която сама е избрала титлата си. Вместо да стане херцог, като братята си, принц Чарлз и принц Андрю, принц Едуард избра да вземе името граф на Уесекс. И предполагаемата причина е доста ексцентрична. Източник каза пред „Телеграф“ през 2010 г., че след като е гледал „филма„ Влюбеният Шекспир “, който е с персонаж, наречен Граф на Уесекс. Харесва му как звучи и попитал кралицата дали може да има такава титла".

Въпреки това, докато Камила избягва титлата на принцеса не от обич към любимия си филм, а в светлината на обстоятелствата, за Кейт етикетът на принцесата на Уелс идва с по-малко сложен багаж. Следователно тя вероятно ще приеме името, приемайки титла, която свекърва й е имала преди нея. И разбира се, след като Уилям най-накрая е готов да наследи трона, Кейт също ще претърпи значително подобрение, поемайки титлата кралица-консорт.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес