Кинофестивал за късометражен филм в YouTube

7726
Кинофестивал за късометражен филм в YouTube

YouTube обяви конкурс в интернет за късометражни филми, като десет финалисти ще бъдат изпратени на кинофестивала във Венеция. Победителят ще получи награда от 500 000 щатски долара, с която да финансира следващия си филм, съобщи Асошиейтед прес.

Фестивалът "Твоят филм" ще приема кандидатури за участие през февруари и март. Филмите трябва да са с продължителност до 15 минути. От тях продуцентската компания на братята Ридли и Тони Скот "Скот фрий продъкшънс" ще избере 50 полуфиналисти.

Избраните филми ще бъдат качени на специален канал в YouTube на адрес www.YouTube.com/yourfilmfestival. Там всички желаещи могат да видят филмите и да гласуват. Създателите на 10-те финалисти ще бъдат изпратени на 69-ия кинофестивал във Венеция, където филмите им ще бъдат прожектирани през август.

Режисьорът Ридли Скот ще председателства журито, което ще избере победителя. "С тази програма YouTube дава възможност на кинотворци да достигнат до широка публика, да представят работата си на кинофестивала във Венеция и евентуално кариерата им да поеме по нов път" - каза Робърт Кайникъл, който отговаря за съдържанието в YouTube.

Миналата година YouTube пусна филма Life in a Day ("Животът в един ден"), съпродуциран от Скот. Пълнометражният документален филм се състои от видеоклипове, предложени от потребители на YouTube. Филми за участие във фестивала на YouTube могат да подадат всички желаещи.

Той обаче е насочен преди всичко към млади режисьори и продуценти. YouTube е организирал филмови конкурси и преди. Мащабът на фестивала "Твоят филм" обаче е много по-голям. Той е глобален. На филмите, които не са на английски език, ще бъдат поставени субтитри.

Единственото ограничение за участие, освен дължината на филма, е кандидатите да са навършили 18 години и филмът да не е разпространяван преди 1 януари 2010 г. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com