Кинорекорд на Киномания 2012

4205
Кинорекорд на Киномания 2012

Близо 4000 зрители в зала 1 на НДК гледаха в събота „На Рим с любов” на Уди Алън, съобщават продуцентите на Киномания от Националния дворец на културата, което е абсолютен прецедент за България в последните 10 години за прожекция на филм.

Рекордни продажби реализират почти всички филми от програмата. От старта на киномаратона с концерта на „Мистерията на българските гласове” и документалната лента „Балканска мелодия”, повечето прожекции в зала 1 се посещават от над 2000 души. В кино „Люмиер” пък редовно се продават и места за правостоящи.

Микеланджело Антониони: "Снимам, следователно живея"

По случай стогодишнината от рождението на Микеланджело Антониони и във връзка с Киномания 2012 на 19 ноември „Колибри“ изда...

Поради големия зрителски интерес организаторите от НДК пускат три допълнителни прожекции на "Желязната лейди" с Мерил Стрийп, 29 ноември от 19.00 и 21.00 ч., както и на 1 декември от 20.45 в кино „Люмиер”, чийто билети също са вече на привършване.

Същевременно днешната прожекция на филма „Хората, на които държиш” се отлага по обективни причини, съобщават организаторите. Лентата ще може да се види на 28 ноември от 21.00 часа в кино „Люмиер”. Билетите важат без необходимост от презаверка, допълват от НДК.

Кинофестивалът продължава до 2 декември, но като жест към почитеталите на седмото изкуство, след приключване на фестивала, на 11 декември от 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде излъчен филмът „Големите надежди”, на режисьора Майк Нюъл, който е адаптация на едноименния роман на Чарлс Дикенс. В главните роли ще видим Хелена Бонъм Картър и Ралф Файнс, а сюжетът и атмосферата ни пренасят в един магичеси свят, описващ Англия през XIX век.

Редактор: Десислава Симова

Джеймс Бонд загуби битката със "Здрач"

Последната част от вампирската сага "Здрач" оглави филмовия боксофис в Северна Америка още в първия си уикенд на екран, според Ексибит...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com