Кой ще седне на Железния трон? Прогнозите на екипа на Actualno.com

15438
Кой ще седне на Железния трон? Прогнозите на екипа на Actualno.com

Броени часове остават до старта на последния сезон на най-култовия сериал на нашето съвремие - "Игра на тронове". Независимо дали го харесвате, мразите, или ви е безразличен, едва ли можете да отречете огромното му влияние върху попкултурата. В продължение на девет години светът съпреживяваше и фантастичните, и брутално реалистичните събития във Вестерос и те със сигурност ще липсват на мнозина.

Част от екипа на Actualno.com също е запалена по "Игра на тронове". Затова, преди началото на края, решихме да споделим с вас на кои герои симпатизираме и какви са прогнозите ни за финала.

Весела Софева, редактор

Любим герой: Денерис Таргариен или известна още като Родената в буря, Неизгоримата, Майка на дракони, Халееси на ездачите на Дрого, Трошачката на окови, Кралица на Андалите и Кралица на Седемте кралства на Вестерос. Тя претърпява невероятна трансформация - от плахо и невинно момиче се превръща в кралица, следвана от хиляди. И не само. Денерис е изключително силен образ и показва на какво е способна една жена, когато вярва в себе си и знае какво точно иска. В нейния случай - да седне на Железния трон, за да направи света по-добро място.

Кой ще седне на Железния трон: Моето предположение е, че това ще бъде непокорната Аря Старк. Според мен битката за трона ще бъде спечелена от Джон Сноу и Денерис Таргариен, които се съюзиха в последния сезон, но и двамата ще загинат. Затова Аря ще се "вземе" лицето на един от двамата и така ще властва над Седемте кралства, макар и в облика на друг.

Деница Райкова, редактор

Любим герой: Церсей. Като изключим това, че си пада по кръвосмешенията, убийствата и садистичните отмъщения, тя всъщност е… добре де, ужасна е. Но също така е умна, решителна и интересна. Единственото, за което не мога да ѝ простя, е че взриви Марджъри Тирел, която беше един от най-прозорливите герои. Но определено се надявам Церсей да затрудни максимално „добрите“ по пътя им към властта.

Кой ще седне на Железния трон: Нощният крал, предводителят на Белите бродници. На сериала ще му отива апокалиптичен финал, в който този умел копиехвъргач превзема Вестерос, а последният кадър е как всичките ни познати лица тътрузят крака, побледнели и изцъклени, присъединили се към армията му.

Румен Скрински, редактор

Любим герой: Безспорно е Майката на драконите. Да, малко мейнстрийм вкус в това отношение, но Денерис Таргериен придава на сериала чар и характер, без който продукцията нямаше да е това, което е.

Кой ще седне на Железния трон: Залагам на Аря Старк. И съм убеден (доколкото човек може да бъде такъв, когато не знае нещо), че тя ще триумфира на култовия трон. Но не знам защо. Просто вътрешно усещане. Нещо повече, последният (досега) седми сезон даде сериозни основания образът ѝ да се развие до върховете на Вестерос. Пък и Аря е толкова симпатична!

Ивайло Ачев, главен редактор

Любим герой: Тирион, защото използва като основно оръжие ума си. В сериала усещането може би не е точно такова, но в книгите от поредицата "Огън и лед" (това всъщност е общото заглавие на историята, а "Игра на тронове" е първата книга) много картинно и много находчиво Джордж Мартин показва колко силен всъщност може да бъде един човек, низвергнат заради физическия си вид и възможности.

Кой ще седне на Железния трон: Искрено вярвам, че ако Мартин завърши книгите както го води усетът, Тирион може да стане владетел в цял Вестерос. В сериала обаче мисля, че ще бъде по-прозаично - Джон Сноу ще стане крал, а Денерис Таргариен по някакъв начин ще бъде елиминирана, защото двамата имат роднинска връзка и едва ли такъв пример ще остане победител.

А вие почитатели ли сте на сериала? Имате ли предположение как ще завърши той? Споделете с нас в коментарите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Холивуд ужасен след отмяна на присъдата на Уайнстийн

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com