Мартин Скорсезе тръгва на война със стрийминг услугите

2419
Мартин Скорсезе тръгва на война със стрийминг услугите
Снимка: Getty Images

Режисьорът Мартин Скорсезе даде интервю за "GQ" и в разговор с журналисти отново разкритикува културата на франчайзинга и филмовите комикси. Според 80-годишния Скорсезе заради изобилието от такива филми по екраните публиката не гледа други филми, които заслужават повече внимание.

"Ще трябва да се борим по-усилено. Това трябва да бъде инициатива отдолу, всичко трябва да дойде от самите създатели на филми. И тогава ще имате братята Сафди, ще имате Крис Нолан - разбирате ли какво имам предвид? И ги ударете (блокбастърите и комиксовите филми) от всички страни и не се отказвайте". Според него създателите на филми трябва сами да спасят киното. "Отидете и го направете. Отидете и преоткрийте истинското кино и не се оплаквайте от това. Защото ние трябва да спасим киното", добави той, цитиран от БГНЕС.

Скорсезе срещу стрийминг услугите

Още: Съдят Мартин Скорсезе за неизпълнен договор

Режисьорът разкритикува стрийминг услугите и това, което те създават: според него тези филми сякаш се правят все повече с участието на изкуствен интелект. "Какво ще ви дадат тези филми? Освен факта, че всичко, което сте гледали, скоро ще бъде елиминирано от съзнанието ви. Така че какво ще получите от тях?".

Снимка: Getty Images

Скорсезе и преди е критикувал остро филмите на Marvel, твърдейки, че те приличат повече на "увеселителни паркове", отколкото на филми. Въпреки това той не е омаловажавал професионалните качества на режисьорите, които работят по такива филми. Той не е единственият режисьор, който критикува модата на филмите за супергерои: Куентин Тарантино по-рано е изразявал същата гледна точка. "Заради "марвелизацията" на Холивуд имаме много актьори, които станаха известни, играейки всички тези герои. Но дали те са филмови звезди? Капитан Америка, да, е звезда, Тор е звезда".

Още: Скорсезе към украинците: Възхищаваме се на вашата смелост пред това неописуемо варварство (ВИДЕО)

В интервюто Скорсезе обсъжда и как талантът се променя с възрастта. "Винаги съм се питал: дали ще се развие в нещо, когато остарея? Дали ще правя същия вид филми? Дали да правя едни и същи филми е нещо лошо?" - казва той. Скорсезе отбелязва, че е осъзнал много неща с напредването на възрастта, и нарича остаряването "процес на отпускане". Според него има много неща, които трябва да се изоставят: гняв, стремеж да се адаптираш към другите хора и да се вслушваш в тяхното мнение. "Това не означава, че не слушаш съвети, не обсъждаш и не спориш, но в определен момент винаги знаеш какво искаш да направиш. И нямаш избор, когато го осъзнаеш".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Холивуд ужасен след отмяна на присъдата на Уайнстийн

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com