Не е шега: Бареков подал сигнал до прокуратурата заради "Мис България"

7975
Не е шега: Бареков подал сигнал до прокуратурата заради "Мис България"
Снимка: Code Fashion TV

Наистина има сигнал относно избора на Мис България 2017 година – от Николай Бареков. Това потвърди зам.-главният прокурор Ася Петрова.

Сигналът е във връзка с провеждане на конкурса, добави Петрова пред Нова телевизия, без да влиза в повече детайли.

Мис България 2017: Изненадана съм от простотията по мой адрес

Доста спокойна съм, радвам се, страшно много хора ме поздравяват. На негативната вълна не ѝ обръщам особено голямо внимание в момента. ...

Самият Бареков обяви във Facebook, че ще поискал като част от Гражданско сдружение "Дебили" срещу опростачването на българската нация" от главния прокурор Сотир Цацаров да бъде прекратено и забранено провеждането на всякакви конкурси, които съдържат думата "България", с цел да бъде спряно опропастяването и злоупотребяването с името на нашата родина, включително това да важи и за политическите партии. Забраната да важала "до изработването на ясен регламент от Народното събрание, който да дава ясни параметри как, кой и при какви условия може да използва бранда "България", включително и за търговски цели". Бареков дори започнал подписка сред евродепутатите за официално питане до ЕК за създаване на законов регламент в рамките на ЕС за провеждане на конкурсите за красота.

Отделно Бареков подал и сигнал до Главна прокуратура, с който призовава да бъде извършена незабавна проверка относно провеждането на конкурса "Мис България". "Ако бъдат открити нарушения, за каквито имаме данни, настояваме конкурсът незабавно да бъде отменен и по установения регламент да бъде проведен нов курс или ако не - то форматът да бъде обявен за частен – нямащ нищо общо с нацията на България", написа евродепутатът в профила си във Facebook, без да уточнява в конкретика какви са му данните за нарушения.

Припомняме, че покрай избора на Тамара Георгиева за Мис България 2017 се развихри истинска истерия. Причината – колко красива е всъщност, като най-обсъждан беше носът ѝ. Стигна се до коментари как Георгиева трябвало "да си коригира нослето" (бел. ред. - думи на Жени Калканджиева). "Ако иска Тамара да се реализира като модел, трябва да претърпи някаква пластична корекция", каза и организаторът на конкурса Ирина Папазова.

В изяви пред медиите Папазова обясни как е осъществен изборът – с точкуване, като за първо място се давали 10 точки, за второ – 6, а за трето – 3. После се събирали точките, но не стана ясно защо е имало и анкетни карти с отговори "да" и "не" при гласуването и дали е имало равни точки между две или повече момичета, заради което се е провел "балотаж" с "да" и "не".

Жени Калканджиева за новата Мис България: Да си коригира нослето

Смятам, че носът ѝ е прекалено голям, бих препоръчала, да си направи една лека корекция на нослето – иначе цял живот този нос ще ...

В края на миналата седмица се появи информация, че Ирина Папазова имала намерение да съди фотографа, който е снимал конкурса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Човекът - глас Краси Аврамов жертва на нигерийци

БФС освободи Виктория от "Ергенът"?

Емануела с нова промяна на сцената на Dancing Stars (СНИМКИ)

Нови разкрития в "Ергенът": Валерия шокира Алек с историята си (СНИМКИ)

Изключиха поредния участник от Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Доналд Съдърланд издава мемоари

"За мен това е шок": Едно момиче си тръгна от "Ергенът" неочаквано (СНИМКА)

Дървената плоскост, спасила живота на Роуз от "Титаник", бе продадена за немислима сума

Крие ли голяма тайна Васка от "Ергенът"?

Леонардо ди Каприо се е сгодил? (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com