Obsidian подгрява на 1000mods

7111
Obsidian подгрява на 1000mods

Атинските стоунър валяци 1000mods, които гледахме през 2011 по покана на Post-Rock Bulgaria се връщат за втори концерт у нас.

Бандата има страхотната чест да свири и на двете издания на Desertfest в края на април – в Берлин и в Лондон, като по пътя към славата реши да се отбие и през София.

The Magician в клуб Blender тази събота

The Magician, който взриви световната клубна сцена с ремикса на I Follow Rivers на Lykke Li, долита в клуб Blender тази събота, 13 апр...

Концертът ще открие една от най-интересните ни ъндърграунд групи – Obsidian Sea. Съвсем спокойно можем да определим софийското трио като единствената действаща българска дуум група. Музиката им черпи с пълни шепи от традионни за стила банди като St. Vitus и Count Raven. Те са в малката зала (B-Side) на клуб Mixtape 5 на 18 април, а билети на цена 10 лева (без промяна в деня) можете да закупите от мрежата на Eventim в страната.

1000mods настъпват стабилно в последните години. Още с издаването на дебютния им албум “Supervan Vacation” стана ясно, че и на Балканите си имаме фъзи банда, която спокойно може да застане на сцена редом с Truckfighters или Dozer.

Албумът е продуциран от Били Андерсън (правил звука на групи като Sleep, Melvins, Neurosis, Orange Goblin), а обложката е дело на майсторите в стила – Malleus. Сега гърците са с чисто ново издание – EP-то “Valley of Sand” (чуйте тук) и покана от най-бързо набиращия скорост и мащаби дезърт рок фестивал в Европа след Roadburn – Desertfest. И отново имаме шанса да видим силна група в началото на кариерата й. А че предстои силна такава, нямаме никакви съмнения!

 

Ищар записва парче по текст на българчета

Две малки момичета не се поколебаха да предложат свой текст за песен на уърлд мюзик кралицата Ищар Алабина броени часове след концерта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com