Топ 10 на най-влиятелните българи за 2022 г.

13133
Топ 10 на най-влиятелните българи за 2022 г.
Снимка: Getty Images

По пример от чуждите медии, които всяка година правят най-различни класации за постиженията на известни личности в отделни области, у нас също си имаме подобни подреждания на популярните лица. И в това няма нищо лошо.

Преди няколко дни от Forbes Bulgaria публикуваха ежегодната си класация на 70-те най-влиятелни българи за 2022 г., като уточниха, че критериите им са постижения и успехи на лицата в бизнеса и предприемачеството, медийна видимост, както и получаване на награди по света и у нас.

Представяме ви челните 10 места от въпросната класация, която се прави за девета поредна година.

10. Любо Киров, музикант, 50 години

През изминалата година Любо Киров два пъти напълни зала 1 на НДК, изнесе концерт в Лондон, издаде биографична книга със заглавие "Всичко е имало смисъл", а от наградите на БГ радио си тръгна с 3 статуетки.

9. Георги Господинов, писател, 54 години

Guardian и New York Times включиха романа на Георги Господинов "Времеубежище" в свои класации за най-добрите книги за 2022 г. През май миналата година пък същият роман спечели италианската награда за литература "Premio Strega Europeo".

8. Ансамбълът по художествена гимнастика

Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Радина Томова и Камелия Петрова - това са момичетата, които спечелиха златните медали от световното първенство, по ръководството на Весела Димитрова. По този начин момичетата си спечелиха и квота за Олимпийските игри в Париж догодина.

7. Евтим Милошев, продуцент, 54 години

Телевизионният продуцент бе доста активен през 2022 г. На екран се завърна култовото предаване "Survivor", а по две от най-големите български телевизии бяха излъчени продуцираните от Dream Team Productions сериали "Татковци" и "Лъжите в нас". В момента текат снимките на втория сезон на "Дяволското гърло".

6. Магърдич Халваджиян, продуцент, 55 години

Халваджиян, подобно на колегата си Евтим Милошев, не се спира. Под вещото му продуцентство през 2022 г. се излъчиха шоу програмите "Като две капки вода", "Звездите в нас" и "Забраненото шоу на Рачков", което после преля в "С Рачков всичко е възможно".

5. и 4. Иван и Андрей, ТВ продуценти, 43 години

"Междинна станция" - продуцентската компания на Иван Христов и Андрей Арнаудов, реализира множество предавания през изминалата година. Това са "Фермата", "Бригада Нов дом", "Смени жената", както и сериалите "Съни бийч" и "Мен не ме мислете". Извън телевизията Иван и Андрей продължиха да работят в екип и издадоха книгата си "Братя по съдба", както и третото издание от поредицата "Алманах на България".

3. Христо Стоичков, футболист, 56 години

Няма как да напишем, че Христо Стоичков е бивш футболист, независимо, че отдавна не играе активно футбол. Стоичков влезе в топ 100 на най-великите футболисти за всички времена на изданието FourFourTwo, а по време на Световното първенство в Катар взе интервюта с Роналдиньо, Лионел Меси, Ромарио, Бебето и др.

2. Григор Димитров, тенисист, 31 години

"Жените наистина плачат" попадна в селекцията за Европейските филмови награди

Българският филм "Жените наистина плачат" е избран в селекцията за Европейските филмови награди, които ще се проведат по-късн...

Григор Димитров заема 28-о място в световната ранглиста на ATP. Освен това, българският тенисист има активни договори с едни от най-големите световни марки - Wilson, Nike, Vitamin Well, Netjets и др.

1. Мария Бакалова, актриса, 26 години

Мария Бакалова започва да ни става все по-симпатична, не само защото се държи изключително добре сред Холивудския елит, но и защото работи здраво и се стреми да постигне още повече успехи. След като славата я връхлетя заради "солената" ѝ роля в "Борат 2", тя не спира да се снима и в чуждестранни, и в български продукции. А точно в този момент вероятно гледа филмите, от които ще бъдат селектирани номинациите за награди "Оскар", тъй като вече е част от Американската филмова академия.

Пълната класация на Forbes Bulgaria можете да видите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Наум Шопов се подлага на жесток глад, пие само вода

Познахте ли го? Това е Алек Младенов от "Ергенът" като дете (СНИМКА)

Папи Ханс избухна, развалил си отношения с Натали Трифонова заради Dancing Stars

Голям провал за полицаите в "Един за друг"

Риана намекна за нов албум: Трябва да е невероятен!

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com