Връчиха наградите на Гилдията на актьорите, Мишел Йео пише история (ВИДЕО)

4299
Връчиха наградите на Гилдията на актьорите, Мишел Йео пише история (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Филмът "Всичко навсякъде наведнъж" получи водещата награда за най-добър актьорски състав на церемонията по връчването на наградите на Гилдията на актьорите в Лос Анджелис в неделя вечер. Така продукцията затвърди позицията си на фаворит за тазгодишните "Оскар"-и.

Филмът взе и голяма част от останалите отличия на 29-ите годишни награди на Гилдията. В категорията за най-добра актриса във водеща роля спечели Мишел Йео за изпълнението си в същата продукция. Йео е първата азиатска актриса, която печели това отличие в цялата история на наградите на Гилдията на актьорите. След като наскоро актрисата взе и "Златен глобус" за тази роля, всички индикации сочат, че най-вероятно именно тя ще получи наградата "Оскар" за най-добра женска роля.

При приемането на наградата Йео направи прочувствено изявление. Ето какво гласи то: "Вие разбирате какво коства на човек да стигне дотук. Всеки един от вас познава пътешествието, пътуването със скоростно влакче, възходите и паденията. Но важното е, че никога не се отказваме. Благодаря ви за любовта, за подкрепата, защото знам, че се конкурирах с титани. Тази награда не е само за мен. Тя е за всяко малко момиченце, което изглежда като мен. Сали Фийлдс, ти го каза много добре. Ние сме тук, защото обичаме това, което правим и никога няма да спрем да го правим, защото наистина, наистина обичаме професията си. Благодаря, че ми дадохте местенце около масата, защото много от нас имат нужда от него. Искаме да бъдем забелязани, искаме да бъдем чути. И тази вечер вие ни показахте, че това е възможно и аз съм ви благодарна."

Актьорският състав на "Всичко навсякъде наведнъж" победи и в двете категории за поддържаща роля. Ки Хи Куан взе наградата за мъжка роля, а за най-добра актриса в поддържаща роля беше отличена Джейми Лий Къртис. Наградата за Къртис беше изненадваща, защото за фаворитка беше смятана Анджела Басет с изпълнението си в "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Отличието за най-добър актьор във водеща роля отиде у Брендън Фрейзър за изпълнението му в "Китът". 

Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на "Оскар"-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

За първи път церемонията беше излъчвана в канала в YouTube на Netflix, след като Гилдията сключи договор за дългогодишно партньорство със стрийминг платформата.

"Начално училище Абът" спечели наградата за актьорски състав в комедиен сериал, а "Белият лотос" грабна приза за драматичен сериал, съобщава Асошиейтед прес.

Създателката на "Начално училище Абът" Куинта Брансън благодари на актьорите от сериала, които я заобиколиха на сцената - Джанел Джеймс, Лиса Ан Уолтър и Тайлър Джеймс Уилямс. Тя каза, че като част от този екип става по-добра актриса с всеки изминал ден. 

Дженифър Кулидж получи наградата за най-добра актриса в драматичен сериал за "Белият лотос", а Джийн Смарт - в комедиен сериал ("Хитринки"). Наградите за най-добър актьор в сериал спечелиха Джейсън Бейтман ("Озарк") за драма и Джеръми Алън Уайт ("Мечката") за комедия.

В другите категории Джесика Частейн спечели наградата за най-добра актриса в лимитиран сериал за ролята на на младата кънтри звезда Тами Уайнет в "Джордж и Тами". В благодарствената си реч тя насърчи начинаещите актьори да се стремят към кариера на екран. Сам Елиът получи отличието за най-добър актьор в лимитиран сериал за ролята на каубой в "1883". Той нарече наградата "най-значимото признание в кариерата си". За каскадьорски състав беше отличен сериалът "Странни неща", пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Холивуд ужасен след отмяна на присъдата на Уайнстийн

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Надежда от "Ергенът" е в болница (СНИМКА)

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com