"Въпрос на време" - свежа романтична комедия

82997
"Въпрос на време" - свежа романтична комедия

Номинираният за "Оскар“ сценарист на "Четири сватби и едно погребение“ Ричард Къртис се впуска в ново филмово приключение с романтичната комедия "Въпрос на време", която излиза по родните кина на 18 октомври.

Къртис, който е в екипа на хитовите "Наистина любов“ и "Нотинг Хил“, този път ще наруши логиката на физичните закони и ще "забърка“ любовна рецепта, която включва тонове забавление, купища нескопосана романтика, дузина гафове и ... щипка магия.

В нощта след поредния ужасен новогодишен купон, бащата на Тим (Бил Найти) споделя със сина си, че членовете на тяхното семейство имат дарба да пътуват във времето. Те не могат да променят историята, а само събитията в собствения си живот. И така, Тим (Домнал Глийсън) решава да направи своя свят по-хубав... като си намери гадже.

След като открива момичето на мечтите си в лицето на красивата Мери (Рейчъл Макадамс), Тим се впуска в преследване на идеални моменти, които да направят срещите на двамата незабравими. Той използва своите способности, за да организира идеалната първа вечеря, да предотврати неловките моменти при запознанството с родителите й и да направи най-романтичното предложение на света.

С течение на времето обаче разбира, че необикновеният му талант не може да го предпази от разочарованията и тревогите на ежедневието. Оказва се, че пътуването във времето крие много опасности, които могат да направят живота му не по-малко сложен от този на останалите хора.

***

От самото начало продуцентите и режисьорът по кастинга Фиона Уилър знаят, че актьорът Домнал Глийсън ще е идеален за ролята на пътуващия във времето Тим Лейк. Той обаче ги стъписва при представянето си.

По средата на снимките на "Ана Каренина“ Глийсън пристига за среща с режисьора Ричард Къртис с дълга коса и буйна брада. Къртис се смее по повод срещата: "Отначало Домнал беше много труден за кастинг. Появи се с огромна оранжева брада и приличаше на 35-годишен руски аристократ. Трудно ми бе да си представя как ще изглежда в действителност, но в крайна сметка решението се оказа лесно. Той притежава много от качествата, които най-много обичам в един актьор, а освен това те са му присъщи и като човек. У него има съмнения, висок дух и оптимизъм и е много забавен.“

Продуцентите пренебрегват странната външност и с готовност приемат ирландския актьор за главната роля във филма. Продуцентът Тим Бевън го хвали: "Домнъл е блестящ млад актьор и има способността да е извънредно драматичен и едновременно много забавен, което е необичайна комбинация.“ Продуцентът няма нищо против, че главният изпълнител, най-известен дотук с възловата си роля в поредицата „Хари Потър“, е нестандартен избор. Бевън продължава: "Освежаващо е да видиш ново лице да изпълнява главната роля във филм на Ричард Къртис – просто различно лице, а не лъскав младеж, – придава на целия филм съвършено различно усещане.

Още със започването на "Въпрос на време“ зрителите виждат Тим като нормален човек. Леко объркан е, но е много симпатичен герой, който преминава през живота си с обичайното за обикновения човек ниво на увереност. Когато Глийсън за пръв път прочита сценария, се смее с глас, което приема за обещаващ знак. Актьорът споделя: "Беше приятно облекчение да чета сценария. Той имаше много да каже за това как да живееш живота си, което ми се стори ценно и красиво. Това беше представянето на филма от Ричард пред мен и тъкмо това се опитвах да запазя като основно изживяване по време на снимките.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com