Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пътуващ фестивал "Като звездите" за деца в неравностойно положение гостува на Хитрино

11 октомври 2022, 13:33 часа • 1342 прочитания

На 14 октомври от 12.00 часа община Хитрино ще бъде домакин на Националния пътуващ детски фестивал „Като звездите“ за деца в неравностойно положение. Мащабното събитие се провежда всяка година в различни населени места от страната. Организира го варненското сдружение с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега” с председател Ирена Анастасова. Тазгодишното издание се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

На сцената с музикални и танцови изпълнения ще се представят над 100 деца от различни социални и образователни институции в цялата страна.

„Фестивалът няма конкурсен характер, а сред основните му цели е повишаване степента на социална адаптивност на децата в неравностойно положение, включително и на тези, които имат изразени двигатели и зрителни специфики, преодоляване чувството на изолираност от обществото, привличане на общественото внимание към заложбите и таланта на децата, лишени от родителска грижа“, пояснява Анастасова.

Единственият в Европа пътуващ детски фестивал „Като звездите“ е не само ценна инициатива, но и вълнуващо представление, което осигурява най-красивото, но и най-затрогващото нещо в нашия живот – детските усмивки.

За повечето участници това е една от малкото възможности да стъпят на голяма сцена и да се представят на събитие от национален мащаб.

Специален гост и водещ на фестивала ще бъде обичаният певец и дългогодишен приятел на децата Александър Александров – Алекс, който ще ги поздрави с популярни народни песни.

Организаторите от сдружението обещават отново да зарадват децата с един незабравим празник, а за всички участници са подготвени лакомства, награди и грамоти.

„Постигнатото през изминалите 12 години показва ползата от дейността на сдружението, свидетелство е за неговата ангажираност с една високоблагородна кауза – да открива хоризонти пред децата в неравностойно положение“, допълва още председателят му.  

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес