Ремонтите на улиците в Шуменско приключват другата седмица

11867
Ремонтите на улиците в Шуменско приключват другата седмица
Снимка: Община Шумен

Ремонтите по улиците в селата на община Шумен ще приключат идната седмица. Информацията съобщи инж. Георги Григоров, управител на фирмата-изпълнител на обществената поръчка.

Днес кметът Красимир Костов и заместникът му инж. Иван Йонков провериха работата на дружеството, което в момента изкърпва 6 улици в село Салманово.

За ремонта на улиците в 16 села на общината бяха заделени 320 000 лв. Средствата представляват 20% от сумите, получени от продажба на земи в населените места, информира пресцентърът на общината.

Основно се изкърпват най-опасните участъци, а само на места се преасфалтират цели улици. В Салманово с изцяло нова настилка са улиците „Ален мак” и „Александър Стамболийски”, къпрежи са направени по улица „Васил Коларов" и главната улица в селото. Улица „Кирил и Методий” е подготвена за цялостно асфалтиране, като преди това е направен ремонт на водопровода.

След приключване на работата в Салманово, следващата седмица ще бъде преасфалтирана улица "Васил Коларов" в Мараш. В момента се изкърпва и част от общинския път Радко Димитриево – Салманово – Суха река, който е по програмата за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа. Извършена е и реконструкция на свлачището по общинския път между селата Салманово и Радко Димитриево. Участъкът е укрепен и асфалтиран.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен