Шумен има осигурени пари за зимна поддръжка

24552
Шумен има осигурени пари за зимна поддръжка
Снимка: БГНЕС

180 хил. лв. са осигурени за снегопочистване на улиците и пътните трасета в община Шумен през зимния сезон. Информацията съобщи зам.-кметът на Община Шумен Иван Йонков. "Средства за зимна поддръжка има. Зад всеки сключен договор стоят пари", категоричен бе той.

"Титан БКС" ще продължи да пъддържа 66 основни улици в града според подписан между Общината и фирмата договор от 2001 г. Той изтича в средата на 2016 г.

Асеновград има достатъчно материали за зимна поддръжка на пътищата

Община Асеновград има достатъчно на склад сол, пясък, както и средства за зимната поддръжка на улиците в населените места и общинската ...

Общинско предприятие "Паркинги, гаражи и благоустройство" ще се грижи за снегопочистването на 140 по-малки улици в Шумен. Броят им може да расте или да намалява в зависимост от обстановката, информира община Шумен.

Почистването на естакадата към Паметника, Градската градина, гробищния парк в града и гробищата по селата, както и улиците и пространствата в кв. "Херсон" е задължение на Общинско предприятие "Обреден дом".

Междуселските пътища в община Шумен през 2015 г. ще се поддържат от фирма "Барс", с която общината има договор до края на тази година. Приключи и конкурсът за 2015 г. Той бе спечелен отново от фирма "Барс", която бе и единственият кандидат. При прогнозна стойност от 180 000 лв., фирмата е предложила 143 000 лв. за дейностите по снегопочистването.

Между 10 и 16 села в общината сами ще се грижат за почистването и обработката на улиците си. Община Шумен е дала възможност на кметовете на малките населени места сами да сключват договори за зимна поддръжка, но при условие цените за услугата да не надвишават постигнатите при търговете на кметството в града.

Предприятията разполагат общо с 47 машини за обработка на улиците при зимни условия и възможност да се ползват още 23.

Една фирма ще чисти снега в Шуменско

Само шуменската фирма "Барс" е подала документи за участие в конкурса за зимната поддръжка на общинската пътна мрежа. Това стана ясно ...

По договор до 8 часа след спиране на снеговалежа поддържащите фирми трябва да са разчистили пространствата около 30 основни сгради в Шумен, а в делнични дни и около детски градини и ясли. До 12-ия час трябва да са почистени и всички включени в договорите улици.

Почистването на снега от тротоарите около обществените сгради, училищата и детските градини е ангажимент на "Титан – БКС", за останалите прилежащи площи около жилищни сгради, магазини и питейни заведения се грижат собствениците, наемателите, ползвателите на имотите.

"Призовавам всички собственици и наематели на обекти и всички шуменци своевременно да разчистват снега от тротоарите и прилежащите площи", заяви зам.-кметът Иван Йонков.

Според зам.-кмета основен проблем пред почистващите фирми остават паркираните на неподходящи места автомобили. Йонков припомни, че има споразумение между фирма "Титан – БКС" и КАТ в Шумен автомобилите, които пречат при снегопочистването да се отстраняват. "Особено невралгични в това отношение са улиците "Цар Освободител", "Иван Александър", "Велики Преслав", както и района около пл. "Кристал". Предвидили сме КАТ да издирват и предупреждават собствениците на автомобили да отстранят возилата, но ако това не бъде направено, имаме готовност принудително да преместваме колите", категоричен бе зам.-кметът Иван Йонков. Той уточни, че в зависимост от времето, Общината има пълна готовност за работа при зимни условия до края на март.

Направена е организация общината в Шумен да получава ежедневно тридневна прогноза за времето, което позволява да се реагира адекватно при усложняване на обстановката. В готовност е и Общинският щаб за предооляване на последиците при бедствия.

Варна е предвидила 1,5 млн. лв. за зимна поддръжка

Община Варна предвижда 1,5 млн лева за зимна поддръжка. Сумата може да варира в зависимост от метеорологичната обстановка. Информацията...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен