Шуменските общинари се разминаха с 13-та заплата

1877
Шуменските общинари се разминаха с 13-та заплата
Снимка: БГНЕС

13-та заплата няма да бъде давана почти в никоя общинска администрация на територията на област Шумен, информира Topnovini.bg. Изключение от общинарите, които остават без добавка, правят само служителите в администрацията на Хитрино, които ще получат допълнително средства в края на годината.

Без 13-та заплата остават общинските служители в администрацията на областния център Шумен. Фонд „работна заплата” за общинската администрация не позволява нито бонуси, нито извънредни заплати, каза зам.-кметът по финансите в Шумен Татяна Костова.

Искат 500 000 лева от държавата за нова спортна зала в Шумен

500 хил. лв. от държавния бюджет е поискала кметската администрация в Шумен за създаването на работен проект на нова спортна зала в Шум...

Служителите на общинската администрация в Каолиново също няма да имат празнични добавки или пък 13-та заплата тази година. Кметът Нида Ахмедов обясни, че заради издръжката на детските градини в общината не са останали достатъчно средства за допълнително възнаграждение.

„Трябва да поддържаме целодневните градини в 16 населени места. Те са непълен брой паралелки и се налагада ги дофинансираме от общинския бюджет”, каза Нида Ахмедов.

И общинарите в Каспичан няма да получат допълнителна заплата или премия в края на годината. Кметът Милена Недева каза, че възможност за допълнителното материално стимулиране има през 4 месеца и ако има възможност за отделяне на някакви суми, то ще стане ясно чак в края на януари.

В Смядово също няма да има 13-та заплата за служителите на кметството. Кметът на общината Иванка Петрова коментира, че сумата за заплати не е увеличавана от 7-8 години и трудно се намират пари. Учителите в общината обаче са получили накуп увеличението на заплатите си със задна дата от 1 октомври, отбеляза кметът.

И във Велики Преслав не се очертава да има допълнително възнагражение в края на месец декември. Според правилника в администрацията, ако има някакви икономии в края на тримесечието, които да се ползват за допълнително стимулиране, то те ще бъдат раздавани в края на януари.

Баща обиждал медици в Спешното отделение в Шумен

34-годишен пиян мъж от Велики Преслав отправял закани и се държал агресивно с дежурния медицински персонал в Спешното отделение на шуме...

Не се очертава да има бонуси или извънредна заплата и в Община Венец. Миналата година там също не е имало извънредни премии, уточни кметът Нехрибан Ахмедова.

Общинарите в Никола Козлево също ще се разминат с празнични допълнения към възнагражденията. Според кметът Ешреф Реджеб финансовото състояние на кметството не е добро и не може да се отделят средства допълнителни възнаграждения на служителите.

В Нови пазар също не се очаква да има 13-та заплата или коледни премии за служителите. В момента там се изготвя новият общински бюджет и извънредните възнаграждения не са приоритет на финансистите.

13-та заплата ще вземат обаче колегите им в Община Хитрино. Кметът Нуридин Исмаил заяви, че има осигурени средства.

„Ще осигурим по една работна заплата”, категоричен бе градоначалникът.

В Шумен възстановяват работата по регистрация на МПС

На 18 декември „Пътна полиция” към ОДМВР-Шумен възстановява извършването на административните услуги на пътни превозни сре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен