Община Сливен влага над 2 млн. лева в нови тротоари

5314
Община Сливен влага над 2 млн. лева в нови тротоари
Снимка: Actualno.com, Мариана Иванова

Община Сливен обяви обществена поръчка за основен ремонт на тротоарни настилки в град Сливен и населените места. Избраната процедура е публично състезание и е по пет обособени позиции, обхващащи различните части на града и населените места.

Общата стойност на поръчката е 2.2 млн. лева без ДДС.

Обособена позиция 1 включва западното протежение на река Новоселска до кръговото кръстовище „Розова градина“, бул. „Братя Миладинови”, част от поречието на река Асеновска, Централна градска част – Северозапад, както и кварталите „Комлука“, „Кольо Фичето“ и „Република“. Обособена позиция 2 обхваща поречието на река Новоселска – изток до кръгово кръстовище „Розова градина“, бул. „Георги Данчев“, Централна градска част - Североизток и кварталите „Ново Село“, „Българка“ и „Сини Камъни“. Обособена позиция 3 включва част от територията по поречието на река Асеновска до Дамарски мост, бул. „Братя Миладинови“ и бул. „Бургаско шосе“, Централна градска част – Югоизток и кварталите: „Клуцохор“, „Даме Груев“, „Стоян Заимов“, „Надежда“ и Промишлената зона на Сливен. Обособена позиция 4 е разположена между  бул. „Бургаско шосе“ и бул. Георги Данчев“, като включва и кварталите „Руски“, „Младост“, и „Дружба“. Обособена позиция 5 обхваща отдалечените от града квартали „Речица“ и „Дебелата кория“, както и всички населени места в общината.

Предвидените за всяка обособена позиция дейности са изграждане на нови тротоари - полагане на основен пласт, уплътняване и фугиране, пренареждане на съществуващи тротоарни и паважни настилки, доставка, монтаж, транспорт и сортиране на бетонови тротоарни плочи и бордюри, разбиване на асфалтови и бетонови настилки, изсичане на дървета и корени, ремонт на площи за паркиране, коригиране на решетки, шахти, пожарни хидранти и улични оттоци, монтаж на кошчета за отпадъци, изгребване на земни маси и доставка на компост за градинки, почистване от едри строителни материали и др.

Изпълнението на ремонтните и строителните дейности се финансира от общинския бюджет, изтъкна кметът на общината Стефан Радев. Очаква се през тази година да бъдат изградени и отремонтирани тротоари за около 850 хиляди лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

11 арестувани след спецакция в Сливенско

Държавна помощ за болницата в Котел: Правителството трябва да реши

Полицаи спасиха удавник в Сливен

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com