345 са зрелостниците в община Смолян

176
345 са зрелостниците в община Смолян
Снимка: www.cross.bg

345 са зрелостниците в община Смолян. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян секретарят на Община Смолян Момчил Николов. Цифрата включва и професионалните, и профилираните гимназии и СОУ, поясни Николов.

Той добави, че в Първо СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Смолян зрелостниците са 12, а в ПМГ „Васил Левски” са 72-ма. В Гимназията с преподаване на чужди езици завъртващите средно образование са 96, в Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс” – Смолян - 85, в Гимназията по техника и технологии – Смолян абитуриентите са 35, в Гимназията по „Строителство и туризъм” – 21, в Гимназията по приложни изкуства – 13 и в НУФИ „Широка лъка” – 11 зрелостници.

Водата поскъпва в шест града, най-много - в Свищов

Жителите на шест български града ще плащат повече за вода от юни, стана ясно след открито заседание на Комисията за енергийно и водно р...

По думите на Николов, вече е традиция Общинската администрация да подпомагат социално-слаби абитуриенти и тази година има искане от родител на зрелостник за подпомагане.

„Проверяваме всяко искане и по Наредба на общината, подпомагаме хора, които нямат друга възможност, хора, които са изчерпали са възможностите и към „Социални грижи” да получат помощ и тогава подпомагаме крайно нуждаещи се. Имаме и деца-сираци, които подпомагаме с плащане на таксите във висшите училища и общежитията”, уточни секретарят на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян