Чепеларе се готви за снежен 3-ти март

2008
Чепеларе се готви за снежен 3-ти март
Снимка: Анита Чолакова

За снежен национален празник се готви Чепеларе - единствена от десетте общини в Смолянска област, която не затвори училищата заради обилните валежи.

За Трети март (събота) местната управа планира тържествата за 140-годишнината от Освобождението да започнат от сутринта в 8,30 часа. Тогава с празнично шествие жители на Чепеларе ще посетят паметника на загиналите във войните техни съграждани, за да положат венци и цветя в тяхна почит.

Откриха паметник на Левски в с. Малево, Чепеларе

На 19.02.2018 година в центъра на с. Малево, Община Чепеларе се откри първият бюст-паметник на Васил Левски, точно когато се навършват ...

Инициативни граждани, Българският съюз за защита на Родопите и фондация „Обществен фонд – Чепеларе“ организира традиционен поход до връх Мечи чал от 9 часа. Той се провежда от 17 години насам. Когато всички се изкачат на върха (1872 м.н.в.), чепеларци палят свещички в параклиса „Св. Йоан Кръстител“ за героите, загинали за свободата ни.

Вечерта от 17,30 ч. ще се състои празнична програма с участието на ученици от средното училище „Васил Дечев“ и самодейци от местното читалище „Родопска искра“.

Тържественият ритуал по случай националния празник на Република България започва от 18 часа с проверка заря, в която ще участват военни от 101-ви Алпийски полк в Смолян и духовия оркестър на Сухопътни войски от София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян