Гладна мечка тормози смолянско село

5246
Гладна мечка тормози смолянско село

Гладна мечка разкъса 9 животни в обор в смолянското село Върбово, съобщава Форум нюз. Сред жертвите на кръвожадното животно са 8 овце и 1 агне. Местните проплакаха, че това е поредния набег на диво животно, което завършва с кървава баня. Опасното в случая е, че нападението е станало на метри от последните къщи на махала Преслопа, където живеят предимно възрастни хора.

Експерти от Смолян са отишли на място, за да направят оглед. По време на огледа са намерени следи, които доказали, че животните са умъртвени от мечка. В гората открили и останки от една от овцете. Очаква се стопанинът да бъде обезщетен.

20 овце и кокошки станаха жертва на мечка в с. Забърдо

Мечка е разкъсала 20 овце и е нападнала кокошки тази нощ в чепеларското село Забърдо. Това каза за Радио „Фокус” – См...

Междувременно кметът на Широка лъка Васил Седянков, който отговаря и за село Върбово, обмисля да изпрати молба до Министерството на околната среда и водите, с което ще настоява за застрелване на мечката. Според него това е логично, тъй като мечката е имала 5 нападения за последните 20 дни. При едно от тях бяха разпрани 4 коня и едно куче. Мечката дори веднъж влязла в плевнята на една от къщите.

Има идеята мечките в Смолянско да се сдобият с GPS-и, които да ги следят и при опасна близост да алармират близо намиращите се.

Координаторът на проекта Георги Георгиев посочи, че чрез новата информационна система може да се подава сигнал за видяна мечка. Услугата обаче най-вероятно ще е с абонамент и когато мечката е в радиус от 5 км, ще се подава сигнал по електронен път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян