X
 
 

Готов е генералният план за организация на движението в Златоград

1379 0
photo of Готов е генералният план за организация на движението в Златоград
Снимка: Анита Чолакова
Готов е генералният план за организация на движението в Златоград и предстои неговото представяне пред обществеността, съобщиха от местната администрация.

Разработката ще бъде обсъждана в три последователни дни в различни части на града.

Според кмета Мирослав Янчев основно два са аргументите за изработването на генерален план на движението – увеличеният брой автомобили и потокът коли, които преминават към и от ГКПП Златоград – Термес.

Той информира, че неотдавна е било извършено преброяване на колите на пет възлови кръстовища в Златоград и изводът от него е, че се падат по два автомобила на глава от местното население.

„Такъв генерален план сме нямали никога и за нас той е от изключително значение. Това не ни вменено от някой закон. Досега на парче сме решавали проблемите по организация на движението. Сега се опитваме да намерим трайни решения. Този план трябва да създаде и удобство за хората, и усещане за по-добра организация на движението. Въвеждаме го с цел той да има силата на местен закон и по този начин установяваме правила за по-дълго време“, посочи Янчев. 

За 8 години 3,67 млн. пътници са преминали през ГКПП – Златоград

За осем години откак е открит граничният контролно-пропускателен пункт в Златоград през него са преминали 3 692 590 пътника и 1 169 662...

Договорът за изготвяне на Генерален план за организация на движението в Златоград е сключен на 1 март 2017 г. Изпълнител на поръчката е "Циклоп 21Р" ООД с оферта на стойност 29 940 лв. с ДДС.

Планът, по който се работи, не е за една или няколко улици, или само за центъра, а за целия град Златоград и много неща се променят драстично.

Определят се основните трасета на товарното движение, кои зони или улици се забраняват за движение на товарни автомобили или ще имат ограничения в теглото на МПС.

Има промяна в предимствата в някои кръстовища, определени са улиците с еднопосочно движение, улици, по които се забранява спирането и паркирането в централната градска част в синя и зелена зона.

Електронни табла в Златоград и Кирково ще известяват дали водата е чиста

Електронни табла да информират жителите на Златоград и Кирково дали питейната вода е чиста. Това е една от мерките, които е предписала ...

Визират се улици или части от тях, в които скоростта на движение се намалява до 30км/час, трасета на градския транспорт и трасета за движение на междуселищни автобусни линии.

В проекта на Генералния план са отразени съществуващи спирки и са посочени нови. Отразени са и съществуващите пешеходни пътеки, поставени са нови повдигнати пешеходни пътеки. Поставени са нови пътни знаци на определени места в града. Отразени са рисковите кръстовища.

„Има много нови забранителни знаци. Има забранени до момента улици, които ще бъдат частично разрешени. Има еднопосочни, които ще направим двупосочни. Всичко това обаче може да не се приеме - гражданите ще кажат. Една голяма част от въпросите ще се отнесат до КАТ, Полицията, Пътно управление“, каза кметът.

Той обясни, че имат проблем с  велоалеите, защото в заданието са възложени, но когато се е правило градоустройството на Златоград, велоалеи не са били планирани. „И то не само за нашия град е така, а за всички в Родопите. Сега гледаме да ги напаснем така, че да постигнем споделено използване на улиците“, отбеляза Янчев.

До края на този мандат кметът не планира въвеждане на платен паркинг в Златоград.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Седмичен хороскоп за 21-27 януари

Овен През тази седмица не пришпорвайте събитията. Именно така ще постигнете желаните резултати. В противен случай ще се изнервите и ня...

Последно в Актуално