И трите рудника в Мадан са наводнени и не работят

11174
И трите рудника в Мадан са наводнени и не работят
Снимка: БГНЕС

И трите рудника в Мадан са наводнени. Положението е повече от бедствено. Информацията съобщи изпълнителният директор на „Горубсо-Мадан” Сергей Атанасов.

В Маданска община електрозахранване няма от петък – 6 март, а всички работещи в мините са изкарани от рудниците в събота до обяд.

Миньор загина в рудник в Мадан

Миньор загина при злополука днес в рудник Мадан, съобщи БНР.50-годишният Асен Калинов бил затиснат от срутила се скална маса. Свидетел ...

Заради липсата на електрозахранване помпите не работят и рудниците се пълнят с вода. Дори и след възстановяването на електрозахранването миньорите не могат да започнат работа, докато рудниците не се отводнят, информира Радио "Фокус". По думите на Атанасов за това ще трябва не само време, но и доста средства.

В мините работят около 850 души, които в момента стоят без работа и не се знае кога ще бъде възстановен работният процес. Те ще бъдат пуснати в отпуск. Тези, които нямат платен отпуск, ще бъдат пуснати в неплатен.

Атанасов заяви, че такова нещо досега в града не се е било случвало. Той подчерта, че проблемът с електрозахранването е настъпил в следствие на паднали дървета върху далекопроводите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян