Играчки и полезни устройства за 106 деца с увреждания в Смолян

1703
Играчки и полезни устройства за 106 деца с увреждания в Смолян
Снимка: Съюз на инвалидите в Смолян

На сладка почерпка и много веселие бяха поканени всички деца, членове на Регионалната  организация на Съюза на инвалидите в Смолян по случай настъпилата Нова година. Пристигнаха 53 деца с родители от общините Смолян, Доспат и Чепеларе. По традиция на тези, които не могат да присъстват, подаръците и почерпките се изпращат вкъщи.

Празникът се осъществи благодарение на благодетелката от години Петя Михалевска, изпълняваща завета на баща й Димчо Михалевски, народен представител, който си отиде преди години.

Да подкрепи благородната инициатива на младата социалистка отново  се включи евродепупатът Цветелина Пенкова. Двете дами изпратиха от София за всички 106 деца полезни за развитието им подаръци – от играчки за по-малките до музикални принадлежности и различни устройства, слушалки, конструктори и други - за по-големите. Към инициативата им се приобщи и смолянската фирма „Чечосан“ на областния управител Стефан Сабрутев.

„Радваме се, че стана голям и хубав празник за нашите деца, благодарение на добри и милостиви хора. Това  бе  повод  пак да се срещнем и общуваме с децата и с родителите  им не само от община Смолян“, каза  регионалният координатор на СИБ Петя Николова. 

Тя сподели, че за празника са помогнали също досегашните дарители  фирма „Джи ес Джи“ на Димитър Джамбазов от Пловдив и  Стефка Милева  от Смолян. За първи път служители от фирма „ВиЕмУеър България“  ЕООД – София, чрез смолянчанката Пламена Богданова, подготвиха за всяко дете подарък, с което кръгът от добродетели се разширява.  

Петя Николова благодари на всички дарители за хуманния им жест и допълни, че били приятно изненадани от ресторант „Кипарис“ за направеното дарение за децата, както и от пакетите с лакомства от ГЕРБ-Смолян.  

„А ние и тази година занесохме плодове на болните в отделението по хемодиализа в Смолянската болница, подсигурени от Димитър Джамбазов“, сподели Николова.

Приятен и красив поздрав бе поднесен от децата в школата по народни танци към ЦПЛР-ОДК в Смолян с ръководител Спас Стойнев.

„Няма по-хубаво нещо от това да зарадваш дете, пък нашите деца са специални. Нека да имат хубави спомени, та да се сещат с благодарност за хората, които са им помагали. Да се учат на добро, та  и те след време да помагат на други, заяви председателката на Регионалната смолянска организация на СИБ Захаринка Славчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян