Кметът на Баните Павлин Белчев: Планината ни е дала уроци, а дедите ни са завещали борбеност

7090
Кметът на Баните Павлин Белчев: Планината ни е дала уроци, а дедите ни са завещали борбеност
Снимка: Община Баните

Всички ние имаме правото да живеем по-добър живот. Безценно е, когато е на мястото, в което сме родени и отгледани. Там, където нашите родители и близки са оставили своите дълбоки следи. Там, където спомените от ценното ни детство винаги оживяват. Там, където ние и нашите деца искаме да оставим и своите дири. Вярвам и съм сигурен, че всички за това мечтаем, защото бащиният дом и родният край са това, което е в сърцата ни, което е в мислите ни, независимо в коя част на света се намираме, заяви в обръщение към своите съграждани новият кмет на Баните Павлин Белчев по повод празника на общината и минералната вода.

Той е категоричен, че община Баните има своето бъдеще. „Затова нашите общи усилия във времето, в което живеем, могат и трябва да бъдат насочени към развитието на облика на общината ни. Трябва да продължим да работим за нейното утвърждаване на местно и  европейско ниво като място за алтернативен туризъм, като природна дестинация с уникални природни условия, като инвестиционен регион с благоприятни ресурси. Постигнатото до момента може само да ни амбицира да надграждаме и да продължаваме да работим усилено“, казва Белчев.

Той се обърна специално към младите хора, избрали родния край за свой дом:

„Знам, че това е отговорно и трудно решение. Знам, че е не лека задача, но съм сигурен, че всички населени места в общината ни ще продължават да създават можещи и знаещи хора, подготвени за предизвикателствата на съвременния свят. Всички вие сте отгледани и възпитани от достойни хора, които знаят цената на своите усилия и труд, но и не забравят стойността на онези качества, които остават безценни във времето.

Родопчанинът е известен със своите качества, със своя дух. Ние сме сърцати хора и това ни прави можещи и проспериращи, адаптивни и устойчиви при всякакви условия. Планината ни е дала не малко уроци, а дедите ни са завещали тази борбеност, закодирана в гените ни. Искрено вярвам във волята и възможностите на всеки един от вас - че заедно ще успеем да се преборим с предизвикателствата на днешния ден, защото в община Баните живеят упорити и смели хора“.

В обръщението си към тези, които не живеят вече в общината кметът каза следното:

„Знам, че вие също милеете за община Баните. Не забравяйте, че няма по-добра реклама за Баните от хората, които обичат своето родно място. Гордейте се! Разказвайте и канете своите приятели и познати в този кът от нашата Родина! Давайте своята най-голяма препоръка и не оставайте бездушни към всички онези, които го критикуват! Общината и хората в нея имат нужда от достойно отношение и уважение и всички ние сме длъжни да ги пазим и браним с делата и с думите си“.

Белчев пожела на всички да са здрави и силни в мислите и действията си.

„Във времена, в които се борим за живота си, е важно да бъдем единни и да се подкрепяме. Да мислим за всички ни като за цяло. Нека грижата, енергията и обичта ни работят за общото ни бъдеще, за сплотена общност и нови идеи, които да реализираме. Поздравявам всички, които обичат общината ни и със своята отдаденост, труд и позитивизъм допринасят за нейното по-добро бъдеще. Община Баните се нуждае от силния ни дух и нашите достойни решения. И не защото е наша, а защото ние сме част от нея!“, подчерта още кметът.  

Снощи в Баните се състоя и тържествена заря проверка с участието на 101-ви Алпийски полк по случай Деня на българската армия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян