Кметът на Рудозем: Тази и следващата година ще бъдат наситени със строежи

2269
Кметът на Рудозем: Тази и следващата година ще бъдат наситени със строежи
Снимка: Рудозем

Тази и следващата година ще бъдат изключително наситени със строежи в община Рудозем. Ще обновим 30-40% от водопроводната мрежа, ще асфалтираме всички общински пътища, ще наблегнем и на улиците, заяви кметът Румен Пехливанов пред Actualno.com.

Преди дни местната управа е спечелила нов проект на стойност 3 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за рехабилитация и реконструкция на пътища.

Фирма обжалва обществена поръчка за път - бил прекалено голям и дълъг

Уникална жалба – срещу „тенденциозно“ и „дискриминационно“ определен голям габарит и дължина на пътя, спи...

"С изключение на един-единствен път, всички общински пътища в Рудозем ще станат чисто нови. Големият проблем е, че повече от 50% от пътната мрежа на територията на общината е републиканска и тя е, с много малки изключения, в трагично състояние. Сами може да видите какво е състоянието на пътната настилка през центъра на града, където е втори клас път, в посока Елховец - Пловдивци и до яз. Пловдивци", обясни градоначалникът.

Той каза, че се е срещал с председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и се надява да се вземат адекватни мерки.

"Поне в тази посока бяха поетите ангажименти пред мен, защото не може центърът на един град да изглежда по този начин. Все пак всички ние плащаме винетки. Огромна част от хората, които плащат винетки, никога няма да стъпят на магистрала. Обяснението: "Сега трябват пари за магистрали" на тях не им върши работа, защото те плащат винетки за път, по който не могат, в буквалния смисъл на думата, да се движат нормално. Надявам се да се изпълни ангажиментът и в рамките на тази година да се рехабилитират двете пътни отсечки така, че хората да почувстват справедливост, че плащат и получават нещо отсреща", допълни кметът.

Той се надява в края на лятото да стартират строителните дейности по последния проект от ПРСР. Сега стартира и проектът за облагородяване и благоустрояване на площадите в Рудозем. Откриват обществена поръчка за центъра на най-голямото село в общината - Чепинци. С постановления на Министерския съвет бяха отпуснати за централния градски площад 690 000 лв., а за центъра на Чепинци - 540 000 лв.

Кметът на Рудозем: Търсим финансиране за водопроводи в селата

Румен Пехливанов е втори мандат кмет на община Рудозем. Завършил е висше образование в УНСС – София, със специалност „марке...

Преди няколко дни местната управа се сдоби с разрешителното от Басейнова дирекция – Пловдив, за изграждане на експлоатационно съоръжение за минералната вода. "Започваме да търсим спешно финансиране за изграждане му, за да можем да се възползваме от този природен ресурс, който Всевишният ни е предоставил", посочи Пехливанов.

"Аз мечтая за реализация на такъв проект от 2002 година. И вече стигнахме до там община Рудозем да разполага с разрешително за изграждане на водовземно съоръжение в центъра на града. Надявам се, че до края на годината вече минералната вода ще тече в болницата. Ще се опитаме да прокараме вода и до хотелите. Идеята е този ресурс да даде много сериозен тласък в развитието на туризма. В следващите година-две това нещо ще допринесе за разкриване на около 400 нови работни места в града", допълни кметът.

По думите му финансирането може да се осигури чрез безвъзмездна помощ от финансовото министерство, чрез безлихвен заем от ПУДООС или чрез банков кредит. "Ние покрихме една част от банковия кредит, който сме изтеглили, и ако се наложи, с кредит ще финансираме начинанието, но тази опция ще я оставя на последно място. Първо ще се опитам да изчерпам другите възможности", заяви Румен Пехливанов.

Той поясни, че докато търсят възможност за финансиране на този проект, ще подготвят останалата част от инфраструктурата на града за поемане на обема туристи, които се очаква да дойдат, защото той е убеден, че там, където има минерална вода, туристите отиват сами.

Звезда от "Фермата" – бивш имам, помага на детската футболна школа в Рудозем

Звездата от риалити шоу "Фермата" – Мустафа Ликов, който е бивш имам, ще помага на детската футболна академия "Палас" в Рудозем. ...

Миналата година местната управа възложи проучвателен сондаж, който е с по-малък диаметър. "Сега той трябва да бъде разширен до 320 мм, да бъде поставена помпа на дълбочина 200 метра, да се изгради отгоре малка сграда, която да защитава самия сондаж. След това трябва да се направи водоем, който да поема 24-часовия дебит на сондажа, да се изгради тръбопроводна мрежа, чрез която водата да достига до съответните консуматори“, добави градоначалникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян