X
 
 

На приключения вдън горите тилилейски отиват деца от Стара Загора  

1086 0
На приключения вдън горите тилилейски отиват деца от Стара Загора  
Снимка: Клуб "Роден за приключения"
На четиридневен Великденски изследователски лагер в местността „Чаирски езера“ на Родопите отиват 12 деца от Стара Загора. Организатор на лагера е клубът „Роден за приключения“ с ръководител Владимир Крумов.

Малчуганите, които утре тръгват към вълнуващи преживявания, са между 11 и 15 години.

Поклон пред родопчани: Не оставят вик за помощ без отклик!

"От цялото си сърце и душа благодаря на всички хора, отзовали се в този толкова тежък момент за нас. Нямам думи, с които да опиша благо...

"Пътят дотам е доста дълъг. От Стара Загора до Пловдив ще пътуват с влак, което за някои от децата ще е за първи път. От Пловдив до разклона за Чаирите по пътя за Триград ще пътуват с автобус. След това пеша ще се изкачат до хижа "Чаирски езера", обясни Крумов.

„Има планиран поход до едно изоставено родопско село Чамла, посещаване на Ягодинската пещера. Организирали сме групови тимбилдинги за децата, търсене на съкровища, лагерен огън. И понеже е Великден, всеки ден има кратки събития, свързани с празника“, допълни той.

Местността Чаирите е известна с т. нар. „Пияната гора“. Дърветата в нея са наклонени по невероятно причудлив начин, защото теренът е свлачищен. Много от тях са наполовина изкоререни, но продължават да растат. Всяко отцепване на парче земя в годините назад е причинило промяна в посоката на растежа им, защото дърветата се стремят да възстановят перпендикулярното си положение спрямо земята. Така са придобили зигзагообразни и много странно пречупени форми. Влязъл в нея, у човек се появява усещането, че е в невероятен горски свят и трудно може да се върне.    

Actualno.com

Етикети: