Обявиха поръчката за строителство по втория воден проект на Смолян

3450
Обявиха поръчката за строителство по втория воден проект на Смолян
Снимка: Pixabay.com

Поръчка за строителство по интегрирания воден проект на агломерация Смолян обяви "ВиК" ЕООД с прогнозна стойност 22 450 553 лв. без ДДС. Финансирането е по Оперативна програма „Околна среда“, като на този етап договорът между Управляващия орган и бенефициента „ВиК“ ЕООД още не е сключен.

С проекта се предвижда интервенция във водопровод с обща дължина 8123 метра като новоизграден трябва да е с дължина 2 692 метра, а реконструкция на съществуващ – 5431 метра.

След година и половина тръжни процедури Елхово договори водния си цикъл

След като измина година и половина в тръжни процедури община Елхово най-после подписа договори за водния си цикъл на обща стойност 14,8...

Канализацията, по която ще се работи, е с обща дължина 17 896 метра. Напълно новата ще е с дължина 8 452 метра, реконструкция е предвидена за над 9 км тръби. Заложена е също реконструкция на 374 метра канализационни колектори, изграждане на 4 нови дъждопревилника и реконструкция на два съществуващи, а също и две пресичания на реки.

Максималният срок за изпълнението му е 782 календарни дни – 2 години и 14 дни.  

Строителният обект включва отделни клонове на водопроводната и канализационна мрежа на града заедно със сградните отклонения към тях. За характеризирането на инвестиционния проект с по-голяма степен на сложност допринасят сложните теренни условия на града, както и изпълнението на строителството в интензивна градска среда, изискващо предвиждане на адекватни и ефективни мерки за намаляване на затрудненията на живущите и опазването на околната среда, се сочи в документацията.

В индикативния график е посочено сключване на договор с изпълнителя през месец ноември догодина и приключване на строителството през януари 2022 година.

От участниците в обществената поръчка се изисква да са вписани в съответния за страната строителен регистър, през последните три приключили финансови години да са реализирали минимален общ оборот в размер на  40 000 000 млн. лв., през последните пет години да са изпълнили идентични или сходни с предмета на поръчката дейности.

Държавата дава още 2,7 млн. лева за вода в Лом, но от догодина

Още 2,7 млн. лева отделя държавата за водопреносната мрежа в Лом, става ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и ...

Интегрираният воден проект на агломерация Смолян е разработен на база прединвестиционно проучване с цел преодоляване на проблемите, свързани със съществуващата инфраструктура за питейни и отпадъчни води на територията на областния град и осигуряване на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води.

Една от важните цели е постигане на съответствие с европейското екологично законодателство особено по отношение на директивата за пречистване на градските отпадъчни води и за качеството на водите, предназначени за консумация от човека.

Очакваният резултат от изпълнението му е увеличаване на събрания и третиран товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти, да бъдат намалени загубите по водопреносната мрежа и да се подобри водоснабдяването в гр. Смолян.

Град Смолян е с изчислен брой от 28 146 еквивалент жители и попада в първа приоритетна група агломерации според критериите на МОСВ (над 10 000 ЕЖ), за които трябва да се осигури адекватно отвеждане и пречистване на отпадъчните води, функционираща и надеждна канализационна система, предоставяне на качествени водоснабдителни услуги на потребителите, съгласно стандартите на Директива 98/83/ ЕЕС.

Сегашното състояние на водопровода в Смолян е следното: общи загуби на вода по вътрешна разпределителна мрежа - 69.98%, като реалните са 60.08%, а търговските - 9.9%; годишен брой аварии (от 2015-2017г.) по вътрешната разпределителна мрежа – 478 бр.; годишен брой аварии по довеждащите водопроводи – 40 бр.; годишен брой аварии по помпените станции – 4 бр.; преразход на електроенергия и реагенти.

Община Асеновград е разплатила 90% от средствата по Водния цикъл

Строително-ремонтните дейности по ВиК мрежата са приключени в сроковете, заложените в договорите с изпълнителите на съответните дейност...

Поръчката ще се изпълнява по условията на ФИДИК (Червена книга).

Другите поръчки за строителство, които предстои да обяви „ВиК“, са за„Доизграждане на третичното пречистване (отстраняване на фосфор) към ПСОВ Смолян” и „Модернизация на ПСПВ „Хубча” и ПСПВ „Превала” чрез подмяна на спирателни кранове с електро задвижка към бързи филтри и управлението им“.

Индикативната стойност на целия воден проект е 70 млн. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян