Остър недостиг на лекари в Смолянско‏

4331
Остър недостиг на лекари в Смолянско‏

Недостиг на лекари по отделни медицински специалности има в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. Това каза за „Фокус” д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ „д-р Братан Шукеров” – Смолян. Той добави, че много от лекарите в смолянската болница са в пенсионна и предпенсионна възраст.

В лечебното заведение работят и пенсионери, постъпват и млади лекари, но те не са много и заради липсата на кадри се налага да работят и пенсионирани специалисти, за да се покрият изискванията на медицинските стандарти, обясни д-р Даракчиев. „Това е общ проблем за цялата държава – има недостиг, това е проблем, но не е изолиран случай, макар че назначаваме и млади лекари. По принцип не сме върнали новозавършил лекар, който иска да постъпи на работа в нашата болница“, добави директорът на болницата. Болницата в Смолян е акредитирана за обучение на специализанти и това е един от начините да бъдат произведени собствени специалисти след известно време, допълни д-р Даракчиев.

Деца ще засаждат цветя в Смолян в памет на жертвите от СПИН

Деца ще засаждат цветя в Смолян в памет на жертвите от СПИН, съобщиха от пресцентъра на община Смолян. От 14,30 часа, ученици от Ресурс...

След случая с акушерката, обвинена в побой на четиридневно бебе, проверка от РЗИ е направена и на смолянската болница, в АГ-отделението и Неонатологичното отделение, като там не са констатирани нарушения. „Отговаряме на стандарта за второ ниво на компетентност, както за АГ -отделението, така и за Неонатологичното отделение. Наистина имаме затруднения с персонала, но се стремим в рамките на закона да изготвяме графиците“, отбеляза д-р Даракчиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян