От утре пътят Асеновград – Смолян ще бъде отворен за движение

10704
От утре пътят Асеновград – Смолян ще бъде отворен за движение
Снимка: БГНЕС

Имам уверението на директора на ОПУ – Пловдив, че от утре пътят Асеновград – Смолян ще бъде отворен за движение. Това съобщи за Радио „Фокус” – Смолян зам.-областният управител на Смолянска област Адриан Петров.

Зам.-областният управител на Смолянска област Адриан Петров е разговарял тази сутрин с директора на Областно пътно управление – Пловдив Петър Попов, който е заявил, че утре – 19 март, пътят Асеновград – Смолян ще бъде отворен. Екипите работят денонощно по отстраняването на свлачището в района на Югово. Днес също продължават разчистването и Попов е уверил, че от утре по този участък ще може да се преминава безпроблемно.

Петров е провел разговори и с представители на местните транспортни фирми, които са заявили, че губят средства и пътници заради използването на обходните маршрути от Смолян за Пловдив през Кричим и Кърджали, тъй като се увеличава пътуването и като времетраене и като себестойност. „До края на деня има още доста време, но се надявам веднага след като бъде разчистен пътят да излезе и официалното съобщение, че той вече е проходим”, каза Петров. По неговите думи днес до този момент няма информация за новообразували се свлачища.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян