Пожарът край Смолян в овладян

2951
Пожарът край Смолян в овладян

Няма индикации пожарът в Смолян да се разпространи извън територията, в която е бил досега, съобщи bTV.

През нощта е имало няколко припламвания, в посока кв. Устово, но са овладени. Те са били в самия периметър на пожара, съобщи директорът на пожарната в Смолян Симеон Цървуланов.

Образувано е досъдебно производство за пожара над Смолян

Окръжна прокуратура-Смолян образува досъдебно производство за палеж на имущество със значителна стойност с опасност пожарът да се раз...

Теренът на огнищата ще остане под наблюдение и екипи ще дежурят до пълното им погасяване. Снощи са дежурили два екипа, а днес около 20 човека от Горското ще се включат в дежурствата и обхода на пострадалите площи.

Над 200 пожарникари, военни, горски и ловци гасиха над 24 часа огъня, като бяха разпределени на няколко лъча, в най-проблемните точки. В борбата с огнената стихия се включиха и два хеликоптера.

По първоначална информация над 250 декара смесена гора е пострадала от пламъците. Засегнати са насаждения от бял и черен бор.

В Окръжна прокуратура -Смолян има образувано досъдебно производство и се извършват всички необходими огледи и следствени действия за доказване причината за възникване на пожара. Няма замърсяване на въздуха в Смолян, показаха замерванията на екоиинспекцията.

Бедственото положение в Смолян е отменено

Отменено е бедственото положение в Община Смолян, което беше обявено вчера, заради пожар над квартал „Райково” и в близост ...

Утре във всички храмове в Смолян ще бъде отслужен молебен за здраве и избавление от природни бедствия. Горският пожар в града е третото бедствие в града за тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян