Софиянец се загрижи за най-високата и най-грозна сграда в Смолян   

21268
Софиянец се загрижи за най-високата и най-грозна сграда в Смолян   
Снимка: Анита Чолакова

Дружеството „Международна компания за хотели и туризъм ХОТЕЛ“ ЕООД, което е собственик от 2005 г. на най-високата и най-грозна сграда в Смолян и още няколко обекта в комплекса до нея, ще се преобразува, става ясно от публикувания план на собственика в Търговския регистър.

Освен огромния 16-етажен скелет до областната болница, фирмата има още няколко обекта в търговския регистър, намиращ се непосредствено до него. Тази сграда от години се определя като язвата на областния град.

Международната компания ще остане да съществува с намалени активи и пасиви. Част от тях заедно с имотите се прехвърлят в ново дружество, чието наименование ще е „Търговски център Евридика“ ЕООД.  

Припомняме, че „Международна компания за хотели и туризъм ХОТЕЛ“ ЕООД бе собственост до 2011-та година на трима йорданци – Мохамад Наджар, Анас Анани и Ахмад Хурани, а до юли тази година е еднолична собственост на друг техен сънародник Зиад Шаммари.

Преди три месеца компанията бе придобита от софийската фирма „Сигео“ – еднолична собственост на 49-годишния Симеон Борисов. Бдителни смолянчани констатираха, че от около месец се работи по внушителния строеж.

Столичанин купи бетонно чудовище в центъра на Смолян, а Юлиян Инджов - сградата до него

Софиянецът Симеон Борисов купи фирмата на йорданеца Зиад Шаммари „Международна компания за хотели и туризъм Хотел“ ЕООД, а ...

„Сигео“ ще продължи да контролира международната компания, а тя от своя страна ще е едноличен собственик на новоучреденото дружество. Двете ще се представляват и управляват от Симеон Борисов, става ясно от плана за преобразуване.

Към 31.08.2021 г. активите на „Международна компания за хотели и туризъм ХОТЕЛ“ ЕООД възлизат на 2 060 040 лв., а пасивите са на стойност 5 512 315 лв. по балансова стойност.

Активи от него за 2 060 040 лева ще преминат към новото дружество. Към него ще се прехвърлят и пасиви на стойност 1,5 млн. лева, които представляват част от главница по получени средства през 2008 г. Впоследствие те са били цедирани към кредитора „ИСА 2000“ ЕООД на бизнесмена Юлиян Инджов.

След отделянето активите на международната компания  ще са 5 000 лв., ново придобити дялове от капитала на „Търговски център Евридика“ ЕООД.

Община Смолян и НАП запорираха 13-етажна сграда, свързана преди време с арестуван заради радикален ислям (СНИМКИ)

Възбрана върху бетонното чудовище в центъра на Смолян наложиха община Смолян и Националната агенция за приходите (НАП), става ясно от с...

Критерий за извършеното отделяне на имуществото от преобразуващото се в новоучреденото дружество е отделянето на дейността по довършителни строително-монтажни работи, въвеждане в експлоатация и стопанисването на търговския център и хотел от „Търговски център Евридика“ ЕООД.

Имотите, които се прехвърлят на новото дружество, са: магазин „Образцов дом“ /в незавършен вид/ от Търговския център със застроена площ 1004.52 кв. м с отстъпеното право на строеж (ОПС) за 1795.94 кв. м; магазин за домашни потреби /в незавършен вид/ със застроена площ  795.50 кв. м и ОПС за 1174.08 кв. м; магазин срещу прохода /в незавършен вид/ с площ 181.95 кв. м и ОПС за 288.07 кв. м; покрит паркинг с площ 2108.97 кв. м и ОПС за 3012.76 кв. м; Универмаг - запад и бар - бюфет /в незавършен вид/ с площ  934.79 кв. м и ОПС от 1815.96 кв. м; Универмаг - изток /в незавършен вид/ със застроена площ 865.49 кв. м и ОПС за 1724.22 кв. м; “Търговски комплекс” /втори етап незавършена част/ с обща разгърната застроена площ 7068,63 кв. метра.

Последният имот е придобитата недовършена 8-етажна сграда през 2005 г. с площ 6653,3 кв. метра точно до областната болница. Тя е купена с право на надстрояване и пристрояване, като са надстроени осем етажа.  

Тези активи са на обща стойност 2 060 040 лв., се сочи в документа за преобразуване.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 22 МИР - Смолян

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 22 МИР - Смолян

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 22 МИР - Смолян

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 22 МИР - Смолян

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 22 МИР - Смолян

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян