X
 
 

270 дни за ремонт на зоопарка в Стара Загора (СНИМКИ)

1207 0
photo of 270 дни за ремонт на зоопарка в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора
За 270 дни трябва да се извърши ремонтът на зоопарка в Стара Загора. Средствата за него са в размер на 4,2 милиона лева, като той ще се извърши от „Трейс Груп Холд“. Преди да бъде направена символичната първа копка за пълната му реконструкция днес, ресорният заместник-кмет инж. Янчо Калоянов заяви, че обектът е изключително важен за Стара Загора.Той подчерта необходимостта от ремонта и, че с обновяването на зоологическата градина и Летния театър ще се завършена цялостната визия на парк „Митрополит Методий Кусев“ - емблема за Града на липите. Ремонтът ще превърне зоопарка в зона със съвременен облик, която ще е място за отдих, забавление, образование, научно-изследователска дейност и атракции. 

„Надявам се това, което предстои да се случи, да е по най-добрия начин. Проектантите вложиха много усилия. Проектът е съобразен с всички изисквания, за да бъде Зоопаркът едно наистина прекрасно място за посетителите, да поддържа животните до близка природна среда и да отговаря на всички изисквания за това“, сподели директорът на зоологическата градина доц. Радослав Михайлов.Част от животните ще бъдат пребазирани в други зоологически градини, но повечето от едрите хищници ще останат тук във временни помещения. Той съобщи още, че обектът ще бъде затворен от 7 октомври за посетители, а в Деня на Стара Загора - 5 октомври, входът в зоопарка ще е свободен. 

Почина една от последните обитателки на пловдивския зоопарк - мечката Габриела

През лятото на 2014 година последните обитатели на и без това затворения пловдивски зоопарк - мечките Наско и Габриела - бяха упоени от...

Зоологическата градина в Стара Загора е създадена през 1957 и е втората в страната, след столичната. Разположена е на площ от 70 дка и в нея могат да се видят над 400 животни от 80 вида от почти всички континенти. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....