Десетки се включиха в кампанията за почистване на Благоевград

843
Десетки се включиха в кампанията за почистване на Благоевград
Снимка: actualno.com/Костадин Костов
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ под аплодисментите на десетки благоевградчани. След бляскав концерт на детска рок група, жителите и гостите на града получиха метли, лопати, торби за боклук и тениски с мотото на кампанията, и се отправиха към различните райони на града. Общо пет шатри, с необходимите материали, бяха разположени в различните квартали на Благоевград, за по-лесно разделение на почистването.

"Нека заедно направим така, че нашият град да бъде по-чист, по-привлекателен, по-спретнат. Нека заедно дадем пример не само на нашите деца,а и на тези, които замърсяват. И ако малка част от тези, които не пазят чисто, се променят това би било успех. Аз съм сигурен, че ще успеем! Сигурен съм, че всички ни обединява едно – обичта към нашия град. Днес обичаме Благоевград повече от вчера, а утре ще го обичаме повече от днес“, каза в приветствените си думи кметът Камбитов.

Събитието е първо по рода си в града и само за часове много голяма част от Благоевград беше почистена.

 

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители