Два скъпи апарата получи университетската болница в Плевен от "Българската Коледа"

594
Два скъпи апарата получи университетската болница в Плевен от "Българската Коледа"
Снимка: Gettyimages.com
Два скъпи и важни за лечението на пациентите апарата - за ударно-вълнова терапия и за контролирана церебрална хипотермия - получи от инициативата "Българската Коледа" плевенската Университетска болница „Д-р Георги Странски”, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Те са доставени в клиниката по физикална и рехабилитационна медицина и в клиниката по неонатология, съобщиха по-рано днес от здравното заведение.

Не се намериха кандидати за доставка на специална медицинска апаратура по "Българската Коледа"

Президентството приключи с подписването на 21 договора за доставки на медицинска техника и апаратура, които са обезпечени със средства ...

Ударно-вълнова терапия е съвременен неинвазивен метод за лечение на болката в опорно двигателния апарат. Ефектите от нея са бързо и немедикаментозно лечение на болката, ускоряване регенерацията на клетките, подобряване на кръвната циркулация. Терапията е с широк кръг на приложение от ортопедични до мускулно-скелетни и неврологични болкови синдроми и заболявания.

Апаратът за контролирана церебрална хипотермия, заедно с получения преди година от "Българската Коледа" апарат за церебрално мониториране, ще даде възможност на специалистите за по-качествено лечение и по-прецизно наблюдение на деца, родени в асфиксия, поясниха още от университетската болница.

Снимка: Архив

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители