Фотографии на Иван Пенков в родния му Казанлък

1131
Фотографии на Иван Пенков в родния му Казанлък
Снимка: Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства
43 фотографии, запечатали живота на шопите от 40-те години на ХХ в., на родения в Казанлък художник Иван Пенков са подредени в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Града на розите.

Известната като „Панчаревската изложба“ експозиция се показва за първи път в родния му град. Собственост е на семейството му и е предоставена на музея от сина му Джони Пенков.

Дигитална изложба за Търновски будители бе представена в Букурещ

На 1 ноември 2018 г. Държавният архив във Велико Търново представи дигиталната изложба „Велико Търново – част от Европа&rdq...

Иван Пенков е роден през 1897 г. и е един от най-ярките представители на движението „Родно изкуство“, основател е на катедрата по сценография в Художествената академия. Известен е с монументалните си художествени творби - витражите в сградите на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Българската народна банка и на съдебната палата в столицата.

Изложбата се открива тази вечер, 6 ноември, в 17:30 часа.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители