Хиляди се включиха в Нощта на музеите в Стара Загора (СНИМКИ)

832
Хиляди се включиха в Нощта на музеите в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС
Старозагорци и гости на града се включиха в 15-ото за Стара Загора издание на Нощта на музеите. В Международния ден на музеите културните институции отвориха врати за желаещите да разгледат експонатите им и да слушат концерти и да присъстват на премиери на книги.Откриването на Европейската нощ на музеите по традиция беше пред сградата на Регионалния исторически музей, а старта даде заместник-кметът Иванка Сотирова. „Не са много градовете, които честват този ден. Стара Загора е един от големите с богатата си история и традиции. През годините тази инициатива се надгражда и хиляди се включват. Все повече млади хора и нова публика идват. Днес, представители на тази нова вълна, виждам тук. Потребявайте духовността!“, каза тя на откриването, което завърши с концерт на старозагорката Дарина Славчева от ансамбъл „Тракия“, а гостите завъртяха право хоро.В историческия музей посетителите имаха възможност да разгледат експозицията, да изгледат мултимедийни презентации, да се включат в образователни игри и да слушат музикални концерти.В Художествената галерия гостите можеха да разгледат няколко изложби - „Съвременна българска живопис и скулптура“, „Съвременна българска графика“, „Български възрожденски икони“ и гостуващата колекция на проф. д-р Чавдар Славов „Изкуството на графиката“,както и да се насладят на джаз и на шотландска гайда. Концерти на различни формации имаше и да посетителите в Музея на религиите и в музей „Неолитни жилища“.

В къща музей „Гео Милев“ посетителите в Нощта на музеите имаха възможност да присъстват на премиерите на две книги - „Царичина. Съдбовен контакт“ на Елисавета Логинова и „Силата на българите“ на Маргарита Русева, както и гледат театър на маса - „Трева за морските зайци“.

Отпускат половин милион лева за изкупуване на улици в района на "Агробиохим" край Стара Загора

500 хиляди лева ще отпусне Министерски съвет за изкупуването на 83 декара улична мрежа на територията на бившия химически завод “...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители