Интересни музейни експозиции в Русе през празничните дни

1327
photo of Интересни музейни експозиции в Русе през празничните дни
Снимка: Регионален исторически музей-Русе
В Регионален исторически музей – Русе може да бъде разгледана изложба на екзотични животни. Показани са някои от най-опасните влечуги в света.

Сред тях са тайпан – змията с най-силната отрова в света, черната мамба, чиято дължина достига 3,5 м., 40-килограмова жълта анаконда, както и змията с най-дългите зъби (близо 5 см.) – отровницата. Включени са още зелени мамби, гърмящи змии, кобри, смоци, питони, игуани, крокодил, паяци, скорпиони и много други видове. Изложбата ще остане в музея до 21 октомври с часове за посещение от 10 до 19 ч. без почивен ден.

Историческият музей в Русе отваря врати за лятната академия за средношколци

Кандидатите за лятната академия за ученици, организирана от Регионален исторически музей – Русе, все още могат да подадат своите ...

Във връзка с Европейските дни на наследството свободно могат да се посетят други две музейни експозиции. Къща музей „Захари Стоянов“ ще приема посетители безплатно на 21 септември (събота) от 9 до 17.30 ч., а Музеят на градското всекидневие (Къщата на Калиопа) ще може да се посещава без входна такса на 21 септември (събота) и 22 септември (неделя) от 9 до 17.30 ч. Всички експозиции на Регионален исторически музей – Русе работят без почивен ден.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители